Fiat (500) RED – Ηλεκτρισμός στα κόκκινα για καλό σκοπό

Fiat (500) RED – Ηλεκτρισμός στα κόκκινα για καλό σκοπό

Το ηλεκτρικό 500αράκι αποκτά την πρώτη του ειδική έκδοση η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα για την καταπολέμηση του AIDS και εσχάτως για την μάχη της πανδημίας.

Η Fiat φημίζεται για την ικανότητά της να δημιουργεί ενδιαφέρουσες στυλιστικά ειδικές εκδόσεις και το νέο, ηλεκτρικό 500 δεν θα μπορούσε να αποτελέσει να αποτελέσει εξαίρεση στην συνήθη τακτική της. Ωστόσο, αυτήν την φορά οι Ιταλοί αποφάσισαν να δώσουν μια διαφορετική σημειολογική διάσταση σε αυτήν την πρώτη ειδική έκδοση του ηλεκτρικού 500 καθώς δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα (RED).

Έτσι η νέα αυτή έκδοση η οποία αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα με τα εγκαίνια μιας νέας έκθεσης που φιλοξενείται στην φυσική έδρα της Fiat στο Lingotto, ξεχωρίζει για την χαρακτηριστική έντονη κόκκινη απόχρωσή της που εκτός από το αμάξωμα, επεκτείνεται και στο εσωτερικό «βάφοντας» το ταμπλό, τα πατάκια και τις επενδύσεις με το χρώμα της εγρήγορσης.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα λογότυπα (RED) που παρεπιδημούν τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό που ξεχωρίζει και από την ιδιαιτερότητα διαφορετικής απόχρωσης μεταξύ του καθίσματος του οδηγού και των υπολοίπων καθώς και από τις λεπτομέρειες σε ανοδιωμένο αλουμίνιο.

Η έκδοση (RED) θα είναι διαθέσιμη τόσο στην hatchback όσο και στην ανοιχτή παραλλαγή του Fiat 500 e προσφέροντας τις συνήθεις επιλογές σε ό,τι αφορά την απόδοση των μπαταριών. Επίσης όπως ανακοίνωσε η Fiat, σε δεύτερο χρόνο θα υπάρξουν και αντίστοιχες εκδόσεις των 500 με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Σε ό,τι αφορά το φιλανθρωπικό ίδρυμα (RED) ιδρύθηκε πριν 15 χρόνια υπό το σκεπτικό να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τις εταιρείες στον αγώνα για την καταπολέμηση του AIDS. Έκτοτε το ίδρυμα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες του, αναλαμβάνοντας προσφάτως ενεργό ρόλο και για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοΐού. Mέχρι στιγμής έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πόρους άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων συνδράμοντας πάνω από 220 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ, ειδικά σε ό,τι αφορά την Fiat, η ιταλική φίρμα αναμένεται να συνεισφέρει για τους σκοπούς  του ιδρύματος με τέσσερα εκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Αναφορικά με την έκθεση Casa 500 που άνοιξε τις πύλες της στο Lingotto ταυτόχρονα με την πρεμιέρα του (500) RED, φιλοξενείται στην Pinacoteca Agnelli στο μουσείο της Fiat με θέα τη διάσημη πίστα στην κορυφή του κτηρίου και σχεδιάστηκε για να αποτυπώσει την παράλληλη ιστορία της Fiat με την πόλη του Τορίνο αλλά και την πορεία του 500 το οποίο εξελίσσεται εκεί για τρεις γενιές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ