MG Maze Concept – Παιχνιδομηχανή σε τέσσερις τροχούς

MG Maze Concept – Παιχνιδομηχανή σε τέσσερις τροχούς

H MG προσπαθεί με ένα ψηφιακό πρωτότυπο να διερευνήσει το μέλλον της αυτοκίνησης και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νεότερων συνδυάζοντας τους τέσσερις τροχούς με το gaming.

H κινεζική SAIC στην κυριότητα της οποίας έχει περάσει εδώ και πολλά χρόνια η πάλαι ποτέ βρετανική MG αποκαλύπτει ένα πρωτότυπο μοντέλο εμπνευσμένο από τον κόσμο των videogames, δίνοντας τη δική της εκδοχή για τις ηλεκτρικές μετακινήσεις του μέλλοντος και προφανή σκοπό να συγκινήσει τους εκπροσώπους της Generation Z.

Το Maze Concept όπως ονομάζεται έχει το status σχεδιαστικής μελέτης σε χαρτί και υποθετικά αποτυπώνει την εκδοχή της MG για τα ηλεκτροκίνητα του απώτερου μέλλοντος. Φέρει την υπογραφή της SAIC Design, του ευρωπαϊκού κέντρου σχεδιασμού της κινεζικής φίρμας στο Λονδίνο από τα σχεδιαστήρια του οποίου προέκυψε και το αναλόγως φουτουριστικό πρωτότυπο Cyberster το οποίο αποκαλύφθηκε στην φετινή έκθεση της Σαγκάης.

Αν και προς το παρόν πρόκειται μόνο για σχέδιο σε χαρτί ή έστω σε ψηφιακή αποτύπωση, το πρωτότυπο επιχειρεί  προφανώς να απαντήσει στο κρίσιμο και πολυδιάστατο ερώτημα που αφορά τις προτιμήσεις των επόμενων γενεών καταναλωτών σε ένα γρήγορα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που επιβάλλει διαφορετικά ζητούμενα από το παρελθόν.

Η απάντηση για την MG και την SAIC Design προκύπτει από το συνδυασμό των κόσμων της αυτοκίνησης και του gaming με την δημιουργία ενός αυτοκινήτου στο οποίο «οι οδηγοί είναι παίκτες και ταυτόχρονα κυνηγοί easter eggs στον πραγματικό κόσμο των μελλοντικών ψηφιακών πόλεών τους».

Αν το παραπάνω σκεπτικό ακούγεται κάπως υπερβατικό και ακατανόητο, η MG διευκρινίζει ότι το ευφυές σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου λειτουργεί με ανταποδοτικό τρόπο για τους οδηγούς που τηρούν τους κανόνες για την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας σε ένα interface και λειτουργικό που θυμίζει έντονα τη λογική των achievements σε ένα videogame.

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο, το Maze δεν διαθέτει τυπικό τιμόνι καθώς ο οδηγός καλείται να το ελέγξει μέσω του smartphone του ενώ στην ίδια λογική, το διαφανές σε σημεία αμάξωμα, τα φώτα LED και τα εκτεθειμένα μηχανικά μέρη θυμίζουν PC φτιαγμένο για τις ανάγκες των gamers. Με το ίδιο σκεπτικό έχουν φτιαχτεί και τα καθίσματα αλλά και η «πρόσβαση» που θυμίζει μαχητικό jet καθώς, η οροφή και το μπροστινό τμήμα ανοίγουν, σχεδιασμός που σύμφωνα με την SAIC Design θα διευκολύνει ιδιαίτερα στους στενούς χώρους parking των αστικών κέντρων του μέλλοντος.

Αναμενόμενα, η MG δεν δημοσιοποιεί στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του πρωτότυπου, σημειώνοντας μόνο ότι έχει σχεδιαστεί με τη λογική γρήγορης αντικατάστασης των μπαταριών αντί της διαδικασίας φόρτισης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ