Η Ferrari «στρατολογεί» τον σχεδιαστή του iPhone

Η Ferrari «στρατολογεί» τον σχεδιαστή του iPhone

H συνεργασία του Jony Ive με το Maranello θα αφορά διάφορα «δημιουργικά projects πολυτελείας» χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να διευκρινίζεται αν θα έχουν αυτοκινητιστικές αποχρώσεις.

Η Ferrari ενώνει τις δυνάμεις της με τον διάσημο πρώην σχεδιαστή της Apple, Sir Jony Ive σε μια «μακροπρόθεσμη, πολυετή συνεργασία» ανάμεσα στην Exor την ιδιοκτήτρια της Ferrari και την LoveFrom, την εταιρεία design που έχουν συνιδρύσει ο Jony Ive και ο Marc Newson επίσης σχεδιαστής της Apple.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνέργεια θα εστιάσει στην εξερεύνηση νέων δημιουργικών projects στην πολυτελή κατηγορία ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας ο J. Ive θα καταλάβει μια θέση στο συμβούλιο εταίρων της Exor.

Aν και προς το παρόν δεν δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις για την φύση των projects στα οποία θα εστιάσει η νέα συνεργασία, πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύμπραξη θα μπορούσε να έχει ως αντικείμενο το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Ferrari το οποίο όπως έχει ήδη επιβεβαιώσει ο επικεφαλής της Exor, John Elkann θα λανσαριστεί το 2025.

Όπως και να έχει είναι γνωστή η αδυναμία του J. Ive στους τέσσερις τροχούς ενώ κατά τη θητεία του στην Αpple υπήρξαν έντονες φήμες για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού και αυτόνομου αυτοκινήτου με τα σήματα της εταιρείας τεχνολογίας. Ο Newson από την πλευρά του έχει επίσης εμπλακεί με την αυτοκινητοβιομηχανία κατά το παρελθόν σχεδιάζοντας το 021C Concept για λογαριασμό της Ford το 1999.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ