H Lamborghini Countach LP 500 επιστρέφει

H Lamborghini Countach LP 500 επιστρέφει

H Sant’ Agata αποφάσισε να ανακατασκευάσει την πρώτη πρωτότυπη Countach η οποία γνώρισε ένα άδοξο τέλος στα πεδία δοκιμών.

Η ιταλική φίρμα μπορεί να γιόρτασε ήδη τα 50 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της εμβληματικής Countach παρουσιάζοντας την ηλεκτροκίνητη LPI 800-4, όμως με νέα της ανακοίνωση αποκάλυψε ότι ετοιμάζει και κάτι ακόμα σχετικά με το μοντέλο που αποτελεί από τα διασημότερα της ιστορίας της.

Για την ακρίβεια, όπως αφήνει να εννοηθεί ετοιμάζεται να αναβιώσει την πρώτη Countach LP 500 η οποία είχε μάλλον άδοξο τέλος. Για την ιστορία η αρχέτυπη LP 500 με τον αριθμό 1  αποκαλύφθηκε στην έκθεση της Γενεύης στις 11 Μαρτίου 1971 ωστόσο η πορεία της διακόπηκε απότομα όταν καταστράφηκε ολοσχερώς σε ατύχημα που σημειώθηκε το 1974 κατά τη διάρκεια των διαδικασιών πιστοποίησης και έγκρισης τύπου. 

Όπως όλα δείχνουν όμως η Lamborghini σκοπεύει να επανορθώσει αυτή την ατυχία που κατέστρεψε το πρώτο δείγμα γραφής της Countach, σχεδιάζοντας την ανακατασκευή του πρωταρχικού αντιτύπου με απόλυτη προσήλωση στα αρχικά σχέδια τα οποία διέφεραν σημαντικά από την μετέπειτα έκδοση παραγωγής του μοντέλου.

Για την ακρίβεια το προπαραγωγής πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στη Γενεύη βασιζόταν σε ένα διαφορετικό πλαίσιο από το σωληνωτό της έκδοσης παραγωγής και εφοδιαζόταν με κινητήρα 5,0 λίτρων αντί τεσσάρων.

Όπως και να έχει με την πρώτη Countach, το μοντέλο αξιώθηκε ένα δεκαεξατή κύκλο ζωής κατά το οποίο εξελίχθηκε αποκτώντας ένα πιο επιθετικό και σύνθετο design. Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της, ανήλθαν σε 1999 μονάδες μέχρι το 1990 οπότε και τη διαδέχθηκε η Diablo.

Σε ό,τι αφορά τα σχέδια αναβίωσης της πρωταρχικής Countach LP 500, θα πρόκειται φυσικά για ένα εκθεσιακού προσανατολισμού project το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα κατευθυνθεί στο μουσείο της Lamborghini δίπλα στις υπόλοιπες δύο πρωτότυπες παραλλαγές της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ