Με «τέλεια καταιγίδα» παρομοιάζει ο επικεφαλής της Audi την έλλειψη chips

Με «τέλεια καταιγίδα» παρομοιάζει ο επικεφαλής της Audi την έλλειψη chips

Προβληματισμό εκφράζει ο Markus Duesmann για την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών που φρενάρουν την παραγωγή αυτοκινήτων, παρουσιάζοντας την ως μια κατάσταση που απαιτεί συνεχή διαχείριση.

Σε μάχη «μέρα με την μέρα» εξελίσσεται η έλλειψη ημιαγωγών για την Audi, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής φίρμας Markus Duesmann.

«Είχαμε ένα ισχυρό πρώτο εξάμηνο το 2021. Περιμένουμε ένα πιο αδύναμο δεύτερο εξάμηνο. Έχουμε πραγματικά πρόβλημα» υπογράμμισε ο ίδιος παρομοιάζοντας την κατάσταση έλλειψης ημιαγωγών με την «τέλεια καταιγίδα».

Bέβαια παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις που κάνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να περικόπτουν την παραγωγή τους, οι επιπτώσεις της κρίσης των ημιαγωγών και της «αδυναμίας» πωλήσεων έχουν μετριαστεί κάπως από την αναδιάρθρωση της γκάμας και των τιμών που έχουν αυξήσει τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών.

Ενδεικτικά, η Audi ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούλιο ότι λόγω της κατάστασης δεν κατάφερε να κατασκευάσει πενταψήφιο αριθμό αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου το 2021. Ταυτόχρονα όμως τα περιθώρια κέρδους της αυξήθηκαν κατά 10,7%, ξεπερνώντας ακόμα και τα προ κορωνοϊού επίπεδα.

«Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση αρκετά καλά», δήλωσε επίσης ο M. Duesmann σημειώνοντας ότι όμιλος VW αναζητά στενότερες συνεργασίες με τους κατασκευαστές ημιαγωγών και τονίζοντας ότι θα βγει ισχυρότερος από την κρίση.

Παρ΄όλα αυτά, όπως σημειώνει «προς το παρόν, η κατάσταση απαιτεί συνεχή διαχείριση σε καθημερινή βάση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ