Με plug-in υβριδική ισχύ 300 ίππων το Mazda CX-60

Με plug-in υβριδική ισχύ 300 ίππων το Mazda CX-60

H ιαπωνική φίρμα δημοσιοποιεί ορισμένες πληροφορίες για το νέο της SUV, CX-60 το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του τον προσεχή Μάρτιο

Η Mazda επιβεβαίωσε ότι το επερχόμενο CX-60 το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στις 8 Μαρτίου θα αποτελέσει την πρώτη plug-in υβριδική πρόταση της, δίνοντας παράλληλα ορισμένες διευκρινίσεις για τα χαρακτηριστικά του αντίστοιχης τεχνολογίας συνόλου.

Αναλυτικότερα, ο plug-in υβριδικός κινητήρας του CX 60 θα συνδυάζει την λειτουργία ενός τετρακύλινδρου κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 2,5 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ προσφέροντας συνδυαστική ισχύ «που θα ξεπερνά τους 300 ίππους» σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις. Προς το παρόν η Mazda δεν δίνει πληροφορίες για την απόδοση της μπαταρίας ή την ηλεκτρική αυτονομία που αυτή θα προσφέρει, ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αυτή θα κυμαίνεται περί τα 55 χλμ.

Όπως επίσης είναι γνωστό το CX-60 θα συνοδεύεται και από επταθέσια έκδοση με τα διακριτικά CX-80 η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της με μικρή χρονική διαφορά.

Αμφότερα τα SUV θα έχουν ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική την οποία Mazda ονομάζει Large Product Group και η οποία έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευελιξία και το σκεπτικό να χρησιμοποιηθεί για πολλά μοντέλα σε διαφορετικές αγορές.

Παράλληλα με την παραπάνω plug-in υβριδική έκδοση η Mazda αναμένεται να διαθέσει τα δύο SUV και με συμβατικούς εξακύλινδρους κινητήρες τεχνολογίας Skyactiv-X επικουρούμενους από συστήματα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48 Volt ενώ θα ακολουθήσουν και αντίστοιχης τεχνολογίας diesel εκδόσεις.

Παράλληλα με την ανακοίνωση για την plug-in υβριδική έκδοση η Mazda έδωσε στη δημοσιότητα και την πρώτη επίσημη εικόνα του CX-60 αποκαλύπτοντας ένα μέρος της όψης του, τη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων και της γρίλιας ποdeb υ υπακούει στο γνώριμο μοτίβο «U» που καθιέρωσε το CX-5.

Nα σημειωθεί ότι τα CX-60 και 80 δεν θα διαδεχθούν το CX-5 παίρνοντας μια θέση στην γκάμα πάνω από αυτό στην ευρωπαϊκή γκάμα της. Η Mazda σχεδιάζει το λανσάρισμα δύο ακόμα μεγαλύτερων SUV τα οποία όμως δεν θα διατεθούν στην γηραιά ήπειρο. Αντιθέτως θα ισχύσει για τα τρία ηλεκτροκίνητα μοντέλα που η Mazda εξελίσσει με ορίζοντα το 2025.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ