Δώδεκα… ατμόσφαιρες για την Ferrari Purosangue

Δώδεκα… ατμόσφαιρες για την Ferrari Purosangue

Η Purosangue θα αναλάβει μεν τον ρόλο του πρώτου SUV δια χειρός Ferrari, ωστόσο δεν θα απαρνηθεί συλλήβδην τις συνήθειες του Maranello καθώς θα εντάξει στις επιλογές της έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα

H ιταλική φίρμα αποκαλύπτει λίγα ακόμα στοιχεία για το διάσημο πλέον αν και προς το παρόν «άγνωστο» μοντέλο το οποίο θα αποτελέσει την εκδοχή της Ferrari για ένα SUV, επιβεβαιώνοντας ότι μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών θα βρεθεί και ο ατμοσφαιρικός V12 και κατά κάποιο τρόπο διαχρονικός κινητήρας που είναι συνυφασμένος με τις ισχυρότερες προτάσεις του Maranello.

«Εξετάσαμε διάφορες επιλογές. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο V12 ήταν η σωστή επιλογή με δεδομένες τις επιδόσεις και την εμπειρία που μπορεί να προσφέρει», δήλωσε ο επικεφαλής της Ferrari, Benedetto Vigna διευκρινίζοντας ότι η πρεμιέρα της Purosangue θα πραγματοποιηθεί λίγο αργότερα μέσα στην χρονιά.

Εκτός από τα παραπάνω, η παρουσία του V12 στο φάσμα επιλογών της Purosangue θα αποτελέσει ένα επιπλέον σημείο διαφοροποίησης έναντι του ολοένα αυξανόμενου ανταγωνισμού στην κατηγορία των πολυτελών sport SUV όπως η Aston Martin DBX, η Lamborghini Urus και η Porsche Cayenne Turbo GT τα οποία αξιοποιούν turbo V8 κινητήρες.

Αν και προς το παρόν η Ferrari δεν αποκαλύπτει περαιτέρω στοιχεία για τα μεγέθη του V12 κινητήρα, αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της 812 Superfast, το χωρητικότητας 6,5 λίτρων μοτέρ αποδίδει ισχύ από 800 έως 830 ίππους. Αν και δεν είναι σίγουρο ότι η Purosangue θα διατηρήσει τα ίδια ακριβώς μεγέθη, η ισχύς θα είναι σε κάθε περίπτωση άφθονη.

Εκτός από τον V12 κινητήρα, θα υπάρξουν και άλλες επιλογές συμπεριλαμβανομένου ενός V8 και στο μέλλον ένας V6 κινητήρας επικουρούμενος από παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ