Κλείσιμο
Con-Troll: Μπουμ...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αφηρημένη (ρομποτική) τέχνη σε τέσσερις τροχούς

Αφηρημένη (ρομποτική) τέχνη σε τέσσερις τροχούς | to10.gr
23/05/2022 01:52

Η ABB δημιουργεί ρομπότ βαφής που μπορεί να αναπαραγάγει αφηρημένα έργα τέχνης στο αμάξωμα ενός αυτοκινήτου

Η εξατομίκευση στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί μια ξεχωριστή και πολύ επικερδή δραστηριότητα η οποία με δεδομένες τις σύγχρονες επιταγές για ολοένα και περισσότερες επιλογές, μοναδικότητα και αποκλειστικότητα από τους δυνητικούς αγοραστές γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση.

Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό η ABB Robotics συνεργάστηκε με τον Advait Kolarkar, παιδί θαύμα από την Ινδία και την κολεκτίβα ψηφιακού σχεδιασμού από το Ντουμπάι Illusor, δημιουργώντας το πρώτο ρομποτικά σχεδιασμένο art car.

Αν η διακόσμηση ενός αυτοκινήτου με ένα έργο τέχνης ακούγεται απλή υπόθεση, η πραγματικότητα απέχει σημαντικά καθώς προκειμένου να εφαρμοστούν οι διαφορετικές στρώσεις βαφής, χρειάζεται να παρεμβληθούν αρκετές ημέρες για να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η ανθεκτικότητα του αποτελέσματος.

Το ρομποτικό «βαφείο» της ABB εξαλείφει αυτή την ανάγκη καθώς, εξοπλιζόμενο, με 1.000 μπεκ εξασφαλίζει αφενός την ακρίβεια στην αποτύπωση ενώ μπορεί να ολοκληρώσει την εργασία σε χρόνο μικρότερο από μισή ώρα. Όπως σημειώνει η ABB το Pixel Paint, χάρη στη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητά του, δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής μίας και μόνο στρώσης εξασφαλίζοντας μέγιστη αξιοπιστία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα νέο πεδίο σε ό,τι αφορά τις επιλογές εξατομίκευσης. 

Εξάλλου όπως σημειώνει η AΒΒ χάρη στην τεχνολογία της κεφαλής που αναλαμβάνει τη βαφή τα μπεκ κινούνται τόσο κοντά στην επιφάνεια που διασφαλίζουν ότι δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου απώλεια χρωστικής, στοιχείο που εκτός από τον χρόνο βαφής ο οποίος μειώνεται στο μισό περιστέλλει το κόστος της αντίστοιχης διαδικασίας κατά 60%.

«Τη στιγμή που οι καταναλωτές θα αναζητήσουν νέες δυνατότητες εξατομίκευσης το Pixel Paint θα δράσει καταλυτικά επιτρέποντας οποιοδήποτε μοτίβο να αποτυπωθεί σε ένα αυτοκίνητο με τρόπο που είναι αφενός βιώσιμος και αφετέρου προσιτός», δήλωσε ο Sami Attiya επικεφαλής της ABB Robotics. 

Σε ό,τι αφορά την βιώσιμη πλευρά του project, αξίζει να σημειωθεί ότι ο «καμβάς» για την αναπαραγωγή εργων του οκτάχρονου Ινδού υπήρξε ένα VW Tiguan που ανασύρθηκε μετά από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Γερμανία το καλοκαίρι του 2021.

MUST READ

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
arrow-back

Κοινοποίηση: Αφηρημένη (ρομποτική) τέχνη σε τέσσερις τροχούς