Νέο «entry-level» μοντέλο από την Jeep

Νέο «entry-level» μοντέλο από την Jeep

H αμερικανοτραφής φίρμα ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο που θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της κάτω από το Renegade και βάσει των εξελίξεων που έχουν συντελεστεί υπό τη στέγη του ομίλου Stellantis, θα διατεθεί και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο

Η απόφαση για ένα νέο μοντέλο που θα αποτελέσει το νέο σημείο εισόδου στην γκάμα της Jeep έχει ληφθεί εδώ και αρκετά χρόνια ωστόσο, πλέον, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Το επίμαχο μοντέλο εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό σε δοκιμές εξέλιξης με βαρύ καμουφλάζ που πλην της σχεδιαστικής… περιπετειώδους αύρας που είναι συνυφασμένη με την Jeep δεν αφήνει σε κοινή θέα επιμέρους λεπτομέρειες. Αυτό που πάντως δεν μπορεί να κρυφτεί είναι η χαρακτηριστική τετραγωνισμένη όσο και δυναμική σιλουέτα του χάρη στους κοντούς προβόλους.

Στην αθέατη πλευρά του νέου, ακόμα ανώνυμου μοντέλου της Jeep αναμένεται να βρεθεί η αρχιτεκτονική CMP του ομίλου Stellantis η οποία ως γνωστόν έχει και ηλεκτροκίνητη παραλλαγή. 

Αυτό σημαίνει ότι το νέο μικρότερο μοντέλο της Jeep θα είναι διαθέσιμο τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης, πιθανότατα 1,2 και 1,5 λίτρου καθώς και με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Με δεδομένη την κοινή αφετηρία με μοντέλα όπως το Opel Mokka και το Citroen DS 3 Crossback και τις ηλεκτρικές εκδόσεις τους, η ηλεκτροκίνητη έκδοση αναμένεται να αξιοποιήσει ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων σε συνδυασμό μπαταρία 50 kWh. 

Με δεδομένη την ημερομηνία άφιξης του μικρού Jeep η οποία αναμένεται το 2023, οι συμβατικές εκδόσεις του δεν αποκλείεται να υιοθετήσουν ήπια υβριδική τεχνολογία προς όφελος των περιβαλλοντικών επιδόσεων αλλά και στο πλαίσιο των ευρύτερων ηλεκτρικών σχεδίων του ομίλου Stellantis.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ