Milivie 1: Το VW Beetle του μισού εκατομμυρίου ευρώ

Milivie 1: Το VW Beetle του μισού εκατομμυρίου ευρώ

O θρυλικός σκαραβαίος επιστρέφει στην σύγχρονη εποχή ως restomod με την υπόσχεση για περισσότερες ευκολίες αλλά χωρίς καμία πρόθεση να αποτελέσει το «αυτοκίνητου του λαού»

Το Milivie 1 αποτελεί δημιούργημα ενός εμπνευσμένου μηχανολόγου, ονόματι Jonathan Engler με εμφανείς καλλιτεχνικές ανησυχίες και ιδιαίτερη αδυναμία στα γερμανικά μοντέλα που έγραψαν ιστορία. 

Οι συστάσεις για το χαρακτηριστικό σουλούπι της αναγεννημένης εκδοχής του σκαραβαίου μπορεί να περιττεύουν, ωστόσο εξίσου προφανώς στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για ακριβή «αναπαράσταση» του αρχέτυπου αλλά για μια διαφορετική ερμηνεία η οποία συνδυάζει στοιχεία από διαφορετικά αυτοκίνητα και εποχές όπως προδίδει το μπροστινό τμήμα που παρουσιάζει μια αφηρημένη συνάφεια με την Porsche 356.

Tην θέση των παραδοσιακών φωτιστικών σωμάτων παίρνουν στρογγυλά LED ενώ πιο κοντά στον προφυλακτήρα τοποθετείται ένα σετ εκσυγχρονισμένων φώτων ομίχλης. Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει ένα spoiler στην κορυφή καλύμματος κινητήρα ενώ τα φώτα ακολουθούν την ίδια τεχνολογία και σχεδιαστική λογική με τα μπροστινά.

Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο το εσωτερικό είναι πλήρως ανασχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις υιοθετώντας ένα δίπτυχο οθονών 12,3 ιντσών για το infotainment και τον πίνακα οργάνων ενώ υπάρχουν άφθονες δυνατότητες παραμετροποίησής τους τόσο αισθητικά όσο και από πλευράς ενδείξεων. Φυσικά από την εξίσωση δεν λείπουν οι θύρες σύνδεσης USB ενώ οι ιδιοκτήτες μπορούν να συνδεθούν και ασύρματα. 

Αφετηρία για το Milivie 1 αποτελεί το VW Beetle 1303, μια παραλλαγή του σκαραβαίου από τη δεκαετία του ’70 η οποία ήταν μεγαλύτερη σε διαστάσεις από το αρχέτυπο μοντέλο.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το δάπεδο έχει βελτιωθεί ως προς κάθε πιθανή πτυχή του, ενώ το ίδιο ισχύει και για το monocoque αμάξωμα που απαιτούν πάνω από χίλιες εργατοώρες για να πάρουν την συγκεκριμένη σύγχρονη μορφή. Να σημειωθεί ότι στους νεολογισμούς περιλαμβάνεται ανεξάρτητη ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και για τους τέσσερις τροχούς καθώς και αεριζόμενα δισκόφρενα. 

Η ισχύς προέρχεται από έναν αερόψυκτο επίπεδο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,28 λίτρων με διπλό καρμπιρατέρ Webber και ηλεκτρική μίζα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς ενώ την εικόνα συμπληρώνουν και τρία προγράμματα οδήγησης.

Ανεξαρτήτως προδιαγραφών, να σημειωθεί ότι το Milivie 1 θα κατασκευαστεί σε μόλις 22 αντίτυπα παραπέμποντας στα 22 εκατομμύρια μονάδες που είχε κατασκευαστεί το VW Beetle τα οποία θα διατεθούν στην τιμή των 570.000 ευρώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ