Toyota Highlander: Ψηφιακή αναβάθμιση

Toyota Highlander: Ψηφιακή αναβάθμιση

To κορυφαίο υβριδικό και επταθέσιο SUV των Ιαπώνων υιοθετεί μια σειρά ψηφιακών και όχι μόνο βελτιώσεων, ανεβάζοντας τον πήχη της Toyota, Highlander, SUV, Επταθέσιο, Hybrid

Το επταθέσιο υβριδικό SUV της Toyota επωφελείται από μια σειρά βελτιώσεων, με την υπόσχεση μιας βελτιωμένης ψηφιακής εμπειρίας αλλά και την πρόσβαση σε νέες επιλογές. 

Αναλυτικότερα και ξεκινώντας από την εμφάνιση το ιαπωνικό SUV προσθέτει στις επιλογές του ένα νέο πράσινο μεταλλικό χρώμα με την ονομασία Cypress Green και το οποίο συνδυάζεται με νέες δερμάτινες επενδύσεις στις αποχρώσεις του μπεζ και της ώχρας για το εσωτερικό, δυνατότητα που, σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, ενισχύει την premium αίσθηση του θαλάμου επιβατών Τις επιλογές που αφορούν την εικόνα του ολοκληρώνει ένα νέο σετ τροχών με μαύρο φινίρισμα.

Η σημαντικότερη αλλαγή ωστόσο προέρχεται από την ψηφιακή τεχνολογία με επίκεντρο την ένταξη του νέου συστήματος πολυμέσων  Toyota Smart Connect το οποίο έγκειται στην ενσωμάτωση μιας οθόνης αφής 12,3 ιντσών, υψηλής ευκρίνειας για τις λειτουργίες του infotainment.

Το infotainment ενσωματώνει πλέον σύστημα πλοήγησης μέσω cloud για πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και ψηφιακό βοηθό. Στην περίπτωση που επιλεγεί το Toyota Smart Connect+, το σύστημα πλοήγησης, με τον προγραμματισμό διαδρομών, μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα ακόμα και αν δεν υπάρχει δίκτυο. Εκτός από την εκτός σύνδεσης λειτουργία και την πλοήγηση μέσω cloud, το σύστημα διαθέτει τρισδιάστατη απεικόνιση χαρτογράφησης ενώ παρέχει επίσης πληροφορίες για την οδική σήμανση αλλά και για τις σταθερές κάμερες καταγραφής ταχύτητας.

Στα νέα στοιχεία περιλαμβάνεται επίσης σύστημα επαγωγικής φόρτισης για smartphones. Στους νεολογισμούς διασύνδεσης συγκαταλέγεται και η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω smartphone και πρόσβασης σε λειτουργίες εξ αποστάσεως όπως το κλείδωμα/ξεκλείδωμα και η ενεργοποίηση των φωτιστικών σωμάτων. 

Ανανεωμένος είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών και ο οποίος υπόσχεται περισσότερη χρηστικότητα, ευκρίνεια, καλύτερα και τρισδιάστατα γραφικά καθώς και περισσότερες επιλογές καθώς ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων θεμάτων, Casual, Smart, Tough και Sport, δίνοντας στον πίνακα οργάνων την εμφάνιση που θέλει.

Σε επίπεδο κινητήρων, το νέο Highlander θα είναι διαθέσιμο με δύο υβριδικά σύνολα αναλόγως την αγορά. Αναλυτικότερα στην δυτική Ευρώπη, θα διατεθεί με υβριδικό σύνολο συνδυαστική ισχύος 248 ίππων το οποίο αποτελείται από κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων και ηλεκτρικά μοτέρ, περιορίζοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 149 γρ./χλμ.

Σε ορισμένες αγορές, κυρίως της ανατολικής Ευρώπης, το επιβλητικό SUV θα διατεθεί με ένα ακόμα επίσης υβριδικής τεχνολογίας σύνολο, συνδυαστικής ισχύος 269 ίππων με επίκεντρο έναν turbo κινητήρα βενζίνης υποβοηθούμενο από ηλεκτρικά μοτέρ και το οποίο αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό V6 κινητήρα που περιελάμβανε ντο Highlander στην γκάμα του στο παρελθόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ