Toyota Corolla: Aνανέωση… υβριδικής ισχύος

Toyota Corolla: Aνανέωση… υβριδικής ισχύος

Η δημοφιλής Corolla υποδέχεται την ανανεωμένη εκδοχή της η οποία υιοθετεί μια σειρά από βελτιώσεις σε κάθε πτυχή της

H Corolla αποτελεί μια από τις διαχρονικά πιο δημοφιλείς προτάσεις της αυτοκίνησης και πλέον μετά την επάνοδό της, το 2018 προς αντικατάσταση του Auris, υποδέχεται μια σειρά στοχευμένων βελτιώσεων που υπόσχονται να ανανεώσουν την 12 γενιά της, εστιάζοντας  σε κάθε πτυχή της. 

Ξεκινώντας εκ των έσω, τα υβριδικά σύνολα των 1,8 και 2,0 λίτρων με τα οποία είναι διαθέσιμες οι Corolla hatchback και Sedan και η πρακτικότερη Corolla Touring Sports, επωφελούνται από βελτιώσεις που έχουν ως αποτέλεσμα επιπλέον ισχύ. Ειδικότερα αυτή αυξάνεται σε 140 ίππους στην περίπτωση της έκδοσης των 1,8 λίτρων και σε 196 ίππους σε αυτήν των 2,0 λίτρων που αμφότερες εξακολουθούν να εξοπλίζονται με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. 

Η αυξημένη ισχύς μειώνει τον χρόνο επιτάχυνσης της έκδοσης των 1,8 λίτρων σε 9,2 δευτερόλεπτα και αυτής των 2,0 λίτρων σε 7,5 δευτερόλεπτα. Παρά την αύξηση ισχύος, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παραμένουν αμετάβλητες σε 102 γρ./χλμ, και 107 γρ./χλμ. αντιστοίχως.

Παράλληλα σύμφωνα με τις συστάσεις, έχει αλλάξει η χαρτογράφηση του δεξιού πεντάλ με την υπόσχεση μιας πιο γραμμικής απόδοσης ενώ βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στην ηχομόνωση με στόχο μειωμένο θόρυβο κατά την επιτάχυνση.

Οι αλλαγές δεν περιορίζονται ωστόσο στην αθέατη πλευρά της Corolla καθώς η ανανεωμένη εκδοχή της επωφελείται νέου σχεδιασμού γρίλια, ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα bi-LED ενώ τις αλλαγές συμπληρώνουν νέου σχεδιασμού ζάντες αλλά και οι επιλογές για νέες αποχρώσεις για το αμάξωμα. 

Αντιστοίχως, στο εσωτερικό έχουν ανανεωθεί οι λεπτομέρειες της σχεδίασης καθώς και τα γραφικά του infotainment. Η μεγαλύτερη αλλαγή ωστόσο προέρχεται από την οθόνη του infotainment η οποία είναι μεγαλύτερη με διαγώνιο 10,5 ιντσών ενώ ενσωματώνει νέες εφαρμογές όπως ο ψηφιακός βοηθός που ενεργοποιείται με φωνητικές εντολές.

Συνδυάζεται με τον γνωστό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών ο οποίος προσφέρει τέσσερις επιλογές διαμόρφωσης (Casual, Smart, Sport και Tough). Επίσης το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης θα επιδέχεται αυτόματες over-the-air, αναβαθμίσεις.

Aναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός υποβοήθησης και ασφάλειας ο οποίος περιλαμβάνει σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων, σύστημα ασφαλούς εξόδου καθώς και σύστημα υπενθύμισης για τις ζώνες ασφαλείας του πίσω καθίσματος.

Επίσης, όπως και η μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της, η ανανεωμένη Corolla θα είναι διαθέσιμη και στην σπορ προσανατολισμού εξοπλιστική έκδοση GR Sport η οποία προσθέτει στην εξοπλιστική εξίσωση τροχούς 18 ιντσών, πιο επιθετικά σχεδιασμένους προφυλακτήρες και επενδύσεις με το λογότυπο GR. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ