Σε εμπορική χρήση η πλήρως αυτόνομη στάθμευση δια χειρός Mercedes-Benz

Σε εμπορική χρήση η πλήρως αυτόνομη στάθμευση δια χειρός Mercedes-Benz

H Mercedes-Benz απέσπασε την έγκριση του γερμανικού υπουργείου μεταφορών για την χρήση του συστήματος πλήρους αυτόνομης στάθμευσης των οι S-Class και EQS, σε ευρέως προσβάσιμους χώρους στάθμευσης με την αρχή να γίνεται από το parking του αεροδρομίου της Στουτγκάρδης

Η Mercedes προσθέτει έναν ακόμα άτυπο τεχνολογικό τίτλο στο παλμαρέ της, καθώς μετά την συγκατάθεση των γερμανικών αρχών για την αξιοποίηση του συστήματος πλήρους αυτόνομης οδήγησης που διαθέτουν ορισμένα μοντέλα της, στο δημόσιο οδικό δίκτυο, αποσπά την έγκριση των αρμόδιων αρχών και για την χρήση του συστήματος πλήρους αυτόνομης στάθμευσης σε δημόσιο χώρο.

Η αρχή θα γίνει από το αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης το οποίο διαθέτει την κατάλληλη υποδομή, επιτρέποντας στους οδηγούς S-Class και EQS που διαθέτουν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης και στάθμευσης να αξιοποιούν τις δυνατότητες του δεύτερου, χρησιμοποιώντας την σχετική εφαρμογή.

Το λογισμικό που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη δυνατότητα έχει σχεδιαστεί προκειμένου, με την συμβολή των αισθητήρων και των ραντάρ, να οδηγεί το αυτοκίνητο στην προκαθορισμένη θέση στάθμευσης χωρίς να προϋποτίθεται η παρουσία του οδηγού στο εσωτερικό του ή ως επιβλέποντα.

Για την ακρίβεια, το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι κλείσει μια θέση στάθμευσης στο γερμανικό αεροδρόμιο και στην συνέχεια να αφήσει το αυτοκίνητό του σε προκαθορισμένο χώρο έξω από τον χώρο στάθμευσης. Την υπόλοιπη διαδικασία, εντοπισμού της θέσης και των ελιγμών στάθμευσης θα αναλάβουν τα ευφυή συστήματα του αυτοκινήτου.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την παραλαβή του αυτοκινήτου, καθώς ο οδηγός αρκεί απλώς το καλέσει μέσω του app το αυτοκίνητο προκειμένου αυτό να βγει από τον χώρο στάθμευσης και να τον παραλάβει. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mercedes-Benz και Bosch η οποία είναι ο βασικός προμηθευτής της γερμανικής φίρμας σε ό,τι αφορά τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και στάθμευσης ξεκίνησαν την έρευνα και εξέλιξη για το σύστημα αυτόνομης στάθμευσης από το 2015 ενώ ήδη από το 2019 πραγματοποιούνται δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες στον χώρο στάθμευσης του μουσείου της Mercedes-Benz για την τελειοποίηση της τεχνολογίας. 

Μοναδική προϋπόθεση για την αξιοποίηση των νέων δυνατότητων είναι φυσικά η ιδιοκτησία Mercedes S-Class και EQS που έχουν κατασκευαστεί από τον Ιούλιο του 2022  και εφεξής και οι οποίες εφοδιάζονται με το σύστημα Intelligent Park Pilot ως μέρος του Mercedes me connect.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ