Mercedes E-Class Cabrio 2017

Mercedes E-Class Cabrio 2017

Η Mercedes-Benz προσθέτει στη γκάμα των εκδόσεων της E-Class τη νέα E-Class Cabrio. Το νέο ανοικτό μοντέλο φέρει κλασική υφασμάτινη μαλακή οροφή και συνδυάζει τη λιτή, αισθησιακή σχεδίαση με την υψηλή άνεση για τέσσερις επιβάτες σε μεγάλες διαδρομές και την τεχνολογία αιχμής.

Με κλειστή οροφή, η E-Class Cabrio έχει παρόμοια σιλουέτα με εκείνη της E-Class Coupé, διαθέτοντας λιτή σχεδίαση με έμφαση στις επιφάνειες με καθαρές γραμμές και όμορφες καμπύλες. Το εντυπωσιακό μπροστινό τμήμα με χαμηλά τοποθετημένη μάσκα ψυγείου diamond, το κεντρικά ενσωματωμένο αστέρι, οι προβολείς LED High Performance (ή προαιρετικά προβολείς MULTIBEAM LED υψηλής ανάλυσης), το μακρύ ανάγλυφο καπό και τα πλήρως βυθιζόμενα πλαϊνά παράθυρα υπογραμμίζουν το δυναμισμό του Cabrio. Η κομψά σχεδιασμένη μαλακή οροφή με γυάλινο πίσω παρμπρίζ ενσωματώνεται αρμονικά στο μυώδες πίσω τμήμα με τα φώτα LED, τα οποία θυμίζουν τη λάμψη που αφήνει πίσω του ένας αεριωθούμενος κινητήρας. Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι το φωτεινό θέαμα που δημιουργούν τα πίσω φώτα όταν ο οδηγός απομακρύνεται ή πλησιάζει το αυτοκίνητο. Η κατά 15 χιλιοστά μειωμένη απόσταση από το έδαφος σε σύγκριση με το saloon και οι 18άρες ζάντες τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα της E-Class Cabrio. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, ενσωμάτωση smartphone με ασύρματη φόρτιση και λειτουργία κλειδιού, κόκπιτ ευρείας οθόνης και τα πιο καινούρια συστήματα υποβοήθησης. Διαθέσιμο είναι επίσης το σύστημα αυτόματου αλεξήνεμου AIRCAP, ενώ προεραιτικά μπορεί να επιλεχθεί και το σύστημα θέρμανσης αυχένα AIRSCARF.

Η πλήρως αυτόματη, ηχομονωτική υφασμάτινη οροφή περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό και διατίθεται σε σκούρο καφέ, σκούρο μπλε, σκούρο κόκκινο ή μαύρο. Διαθέτει πολυστρωματική δομή με υπερσύγχρονη μόνωση ελαχιστοποιώντας έτσι τους θορύβους που φτάνουν στο εσωτερικό και επιτρέποντας στους επιβάτες να κουβεντιάζουν ήρεμα ακόμη και με υψηλές ταχύτητες κίνησης. Ανοίγει και κλείνει πλήρως σε 20 δευτερόλεπτα με ταχύτητα οδήγησης έως 50 km/h. Αφού ανοίξει, διπλώνεται αθόρυβα και εξαφανίζεται μέσα στην ειδική θήκη στο πορτμπαγκάζ. Ένα ανασυρόμενο κάλυμμα χωρίζει τη μαλακή οροφή από τον υπόλοιπο χώρο του πορτμπαγκάζ. Χάρη στον πλήρως ηλεκτρικό χειρισμό που περιλαμβάνεται στο πακέτο άνεσης cabrio, ο οδηγός δεν χρειάζεται να σταματά, για να χειρίζεται το διαχωριστικό του πορτμπαγκάζ. Η χωρητικότητα 385 λίτρων του πορτμπαγκάζ (310 λίτρα με ανοικτή οροφή) είναι απολύτως ικανοποιητική για υψηλά επίπεδα καθημερινής πρακτικότητας. Οι ολοκαίνουριες διαιρούμενες πλάτες των πίσω καθισμάτων σε αναλογία 50:50 δημιουργούν ένα διαμπερή χώρο φόρτωσης στο εσωτερικό – άλλο ένα πλεονέκτημα καθημερινής πρακτικότητας.

Το εσωτερικό της νέας E-Class Cabrio έχει καθαρή και λιτή σχεδίαση. Το επάνω τμήμα του ταμπλό οργάνων μοιάζει να αιωρείται επάνω στον διάκοσμο που εκτείνεται μέχρι και τις δύο μπροστινές πόρτες. Τα εξαιρετικά, υψηλής ποιότητας υλικά και η αριστοτεχνική κατεργασία τονίζουν τον σπορ και κομψό χαρακτήρα του αυτοκινήτου και αποπνέουν μία άκρως αριστοκρατική ατμόσφαιρα. Δύο προαιρετικά διαθέσιμες οθόνες υψηλής ευκρίνειας 12,3 ιντσών (31,2 cm, ανάλυση 1920 x 720), μοναδικές σε αυτή την κατηγορία, τοποθετούνται πίσω από ένα ενιαίο κρύσταλλο δημιουργώντας μία ευρεία οθόνη που μοιάζει να αιωρείται στον αέρα, αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνεται ομαλά ανάμεσα στο επάνω και το κάτω τμήμα του ταμπλό. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία στυλ για τα εικονικά όργανα του πίνακα οργάνων: «Classic», «Sport» και «Progressive».

Το βασικό μοντέλο συνδυάζει δύο στρογγυλά όργανα και μία έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων (17,8 cm, ανάλυση 1000 x 600 pixel) με μία κεντρική οθόνη 8,4 ιντσών (21,3 cm, ανάλυση 960 x 540 pixel). Τα στρογγυλά όργανα, ο πίνακας οργάνων και η κεντρική οθόνη τοποθετούνται σε ένα ενιαίο πλαίσιο με εμφάνιση γυαλιστερή λάκας πιάνου.

Ο οδηγός έχει πολλές επιλογές για το χειρισμό του πίνακα οργάνων, του συστήματος πολυμέσων και των υπόλοιπων λειτουργιών: πλήκτρα touch control στο τιμόνι για χειρισμό αφής, ένα touchpad που αναγνωρίζει τη γραφή με το χέρι, το χειριστήριο ελέγχου στην κεντρική κονσόλα, το σύστημα φωνητικών εντολών LINGUATRONIC και τα πλήκτρα άμεσης πρόσβασης, π.χ. για τον έλεγχο του κλιματισμού και για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση ορισμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Τα πρωτοποριακά και πολυτελή καθίσματα και για τους τέσσερις επιβάτες είναι ανεξάρτητα και με έντονα σπορ χαρακτήρα. Τα σπορ καθίσματα με ενιαία εμφάνιση διαθέτουν σταθερή πλευρική στήριξη, απολύτως ενσωματωμένα προσκέφαλα και προαιρετικό σύστημα θέρμανσης αυχένα AIRSCARF. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται μηχανισμοί προώθησης ζώνης ασφαλείας στα μπροστινά καθίσματα που βοηθούν τους επιβάτες να δένουν τη ζώνη ασφαλείας τους. Τα πίσω καθίσματα παρέχουν πλέον τη δυνατότητα διαμπερούς φόρτωσης ως βασικό εξοπλισμός και είναι θερμαινόμενα, επιβεβαιώνοντας την καταλληλότητα του αυτοκίνητου για χρήση όλο το χρόνο ως κανονικό τετραθέσιο.

Τα ευγενή υλικά και οι μοντέρνοι χρωματικοί συνδυασμοί προσφέρουν μία αίσθηση σύγχρονης, σπορ πολυτέλειας. Οι όμορφες επενδύσεις σε συνδυασμό του μπλε yacht με μπεζ macchiato προσδίνουν στο cabrio μία μοντέρνα, αποκλειστική αίσθηση θαλαμηγού. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει θερμοανακλαστικό δέρμα σε πέντε χρώματα. Υπάρχουν επίσης εννέα διαφορετικές επιλογές διάκοσμου, μεταξύ των οποίων δύο ανοικτόχρωμες αποχρώσεις γυαλιστερού ξύλου με ανοικτούς πόρους. Για τον εσωτερικό φωτισμό χρησιμοποιείται αποκλειστικά η τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας LED. Το ίδιο ισχύει και για τον βασικό ατμοσφαιρικό φωτισμό σε 64 χρώματα, ο οποίος περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερο πίσω φως στην επένδυση της μαλακής οροφής του cabrio.

Σε σύγκριση με την προκάτοχό της, η νέα Ε-Class Cabrio έχει αποκτήσει μεγαλύτερο μήκος, πλάτος και μεταξόνιο: με συνολικό μήκος 4826 χλστ., πλάτος 1860 χλστ. και ύψος 1428 χλστ., η νέα Ε-Class Cabrio είναι με διαφορά το μεγαλύτερο μοντέλο. Το μεγαλύτερο όφελος από το φαρδύτερο μετατρόχιο, 1605 χλστ. μπροστά (+67 χλστ.) και 1609 χλστ. πίσω (+68 χλστ.), είναι η βελτιωμένη δυναμική οδήγηση. Περισσότερο ωφελημένοι από το σαφώς μεγαλύτερο μέγεθός της είναι οι πίσω επιβάτες. Σε καθένα από τα τέσσερα υψηλής ποιότητας καθίσματα – τα οποία δίνουν την αίσθηση ότι είναι εντελώς ανεξάρτητα – ο οδηγός και οι επιβάτες απολαμβάνουν πραγματική άνεση ακόμη και μακρινές διαδρομές.

Το σύστημα ανάρτησης της νέας E-Class Cabrio είναι σχεδιασμένο να προσφέρει ευελιξία και οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με άνετη οδηγική συμπεριφορά. Η ανάρτηση AGILITY CONTROL με άνετη ρύθμιση και σύστημα απόσβεσης ανάλογα με το εύρος ταλάντωσης είναι 15 χιλιοστά χαμηλότερη από την ανάρτηση του saloon και αποτελεί βασικό εξοπλισμό. Η επίσης χαμηλωμένη ανάρτηση DYNAMIC BODY CONTROL με ρυθμιζόμενη απόσβεση προσφέρεται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Με αυτό το σύστημα ανάρτησης, ο οδηγός μπορεί να τροποποιεί τα χαρακτηριστικά απόσβεσης του αυτοκινήτου από το διακόπτη του συστήματος DYNAMIC SELECT. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές ρυθμίσεων χάρη στις λειτουργίες «Comfort», «Sport» και «Sport+». Η cabrio έκδοση μπορεί επίσης να εξοπλιστεί προαιρετικά με την αερανάρτηση πολλαπλών θαλάμων AIR BODY CONTROL, η οποία είναι ήδη γνωστή από την E-Class Saloon. Χάρη στους τρεις θαλάμους διαφορετικού μεγέθους στα πίσω γόνατα ανάρτησης και τους δύο στα μπροστινά, ο οδηγός μπορεί να προσαρμόζει τη σκληρότητα της ανάρτησης σε τρία επίπεδα. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιβάτες απολαμβάνουν τη βασική μαλακή ανάρτηση σε συνδυασμό με την ασφαλή αίσθηση της εξαιρετικής ευστάθειας σε υψηλότερες ταχύτητες οδήγησης. Η αερανάρτηση πολλαπλών θαλάμων ενισχύεται από ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα προσαρμοζόμενης απόσβεσης. Προσαρμόζει αυτόματα την απόσβεση ξεχωριστά σε κάθε τροχό ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και την κατάσταση του οδοστρώματος – όπως για παράδειγμα κατά τους ελιγμούς αποφυγής ή σε ανώμαλο δρόμο. Το σύστημα εξασφαλίζει άριστη οδική συμπεριφορά και εξαιρετική δυναμική.

Με το διακόπτη DYNAMIC SELECT, ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέγει διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάρτησης σε συνδυασμό με το σύστημα AIR BODY CONTROL: «Comfort», «ECO», «Sport», «Sport +» και «Individual».

DYNAMIC SELECT – επιλέξτε τα δικά σας χαρακτηριστικά οδήγησης

Ωστόσο, το σύστημα DYNAMIC SELECT δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό όχι απλώς να επιλέγει τα χαρακτηριστικά ανάρτησης σε συνδυασμό με το σύστημα DYNAMIC BODY CONTROL ή AIR BODY CONTROL, αλλά να επηρεάζει επίσης και άλλες ρυθμίσεις του οχήματος – όπως η απόκριση του γκαζιού, η λειτουργία ECO start/stop, τα σημεία αλλαγής σχέσεων του αυτόματου, 9τάχυτου 9-GTRONIC κιβωτίου ταχυτήτων και άλλα. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το σύστημα DYNAMIC SELECT προσφέρει τους εξής τρόπους λειτουργίας: «Comfort», «ECO», «Sport», «Sport +» και «Individual». Με τον τρόπο λειτουργίας «Individual», ο οδηγός μπορεί να διαμορφώνει ελεύθερα τις ρυθμίσεις οχήματος που προτιμά.

Σε περίπτωση ατυχήματος, η υψηλή δομική ασφάλεια του αμαξώματος και η εκτενής σειρά από συστήματα συγκράτησης προσφέρουν βέλτιστη προστασία. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Πυροτεχνικοί προεντατήρες και περιοριστές δύναμης ζωνών ασφαλείας σε όλα τα καθίσματα μπροστά και πίσω
  • Αναστρεφόμενοι προεντατήρες ζωνών ασφαλείας PRE-SAFE® στα μπροστινά καθίσματα
  • Μετωπικοί αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού
  • Αερόσακος γονάτων στην πλευρά του οδηγού
  • Αερόσακοι θώρακα και λεκάνης για τον οδηγό και το συνοδηγό
  • Αερόσακοι ενσωματωμένοι στην επάνω ακμή των μπροστινών θυρών για προστασία του κεφαλιού σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης (αερόσακοι κεφαλιού)
  • Προαιρετικά: πλευρικοί αερόσακοι πίσω

Το σύστημα προστασίας από ανατροπή αναπτύχθηκε ειδικά για την έκδοση Cabrio. Αποτελείται από δύο “κασέτες” πλήρως ενσωματωμένες πίσω από τα πίσω καθίσματα και, συνεπώς, εντελώς αόρατες. Εάν ανιχνευθεί επικείμενη ανατροπή, αυτές οι “κασέτες” ενεργοποιούνται πυροτεχνικά και εκτείνονται δημιουργώντας μαζί με την κολόνα A ένα χώρο επιβίωσης για τους επιβάτες.

Εξοπλισμένη με όλες τις καινοτομίες της E-Class

Ως μέλος της σημερινής οικογένειας E-Class, η νέα έκδοση Cabrio προσφέρει όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά της E-Class Saloon και Coupé. Η ενεργή υποβοήθηση πέδησης Active Brake Assist περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό. Μπορεί να προειδοποιεί τον οδηγό όταν επίκειται σύγκρουση, να παρέχει βέλτιστη υποστήριξη σε περίπτωση πέδησης έκτακτης ανάγκης και, εάν χρειάζεται, να επιβραδύνει το όχημα αυτόνομα. Εκτός από οχήματα που κινούνται αργά, φρενάρουν ή είναι σταματημένα, μπορεί πλέον να ανιχνεύει και πεζούς που κινούνται στη ζώνη κινδύνου μπροστά από το αυτοκίνητο.

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά είναι, επίσης, το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης με περαιτέρω εξελιγμένη ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC και ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης: έχει τη δυνατότητα αφενός να διατηρεί τη σωστή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και αφετέρου, για πρώτη φορά, να τα ακολουθεί αυτόματα με ταχύτητα έως και 210 km/h, σε όλους τους δρόμους.

Ο διαθέσιμος προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το σύστημα MAGIC VISION CONTROL – το ευφυές και ιδιαίτερα αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού παρμπρίζ. Τα σωληνάκια νερού είναι ενσωματωμένα στις δύο πλευρές του υαλοκαθαριστήρα και ψεκάζουν το υγρό καθαρισμού πάντα ακριβώς μπροστά από το μάκτρο του υαλοκαθαριστήρα, ανάλογα με την κατεύθυνση προς την οποία κινείται. Εξασφαλίζει ιδανικό καθαρισμό του παρμπρίζ, χωρίς το γνωστό πίδακα νερού που παρεμποδίζει στιγμιαία το πεδίο ορατότητας του οδηγού. Επιπλέον, όταν η μαλακή οροφή είναι ανοικτή, το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου μειώνει την ποσότητα νερού που παρέχεται, φροντίζοντας να ψεκάζεται μόνο όσονερό χρειάζεται μπροστά από το μάκτρο, κυρίως όταν ο υαλοκαθαριστήρας κινείται προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο, το παρμπρίζ καθαρίζεται αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε ταχύτητα οδήγησης με ανοικτή οροφή – και χωρίς να εισέρχεται νερό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ολόκληρο το σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των υαλοκαθαριστήρων, θερμαίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, ώστε να μην μένει χιόνι ή πάγος στο παρμπρίζ το χειμώνα.

Η έκδοση cabrio διαθέτει πολύ πλούσιο εξοπλισμό ήδη από το βασικό μοντέλο, και προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών εξατομίκευσης, όπως για παράδειγμα η γραμμή εξοπλισμού AMG Line, η οποία υπογραμμίζει το δυναμισμό της. Οι κύριες διαφορές από τη γραμμή AVANTGARDE είναι οι προφυλακτήρες, οι πλευρικές ποδιές και οι μεγαλύτεροι τροχοί του AMG styling. Τα στοιχεία της μάσκας ψυγείου diamond είναι χρωμιωμένα, ενώ οι μπροστινοί δίσκοι φρένων είναι διάτρητοι. Το εσωτερικό εξοπλίζεται με χαρακτηριστικά όπως υψηλής ποιότητας επενδύσεις ARTICO/DINAMICA σε μαύρο με γκρι διακοσμητικές ραφές, το πακέτο καθισμάτων άνεσης και σπορ δερμάτινο τιμόνι AMG.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό άνεσης είναι η νέα υπηρεσία προσωπικού συμβούλου, η οποία είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα E-Class σε συνδυασμό με το Mercedes me connect. Οι εγγεγραμμένοι πελάτες μπορούν να αξιοποιούν μία σειρά επιλογές βοήθειας: από κρατήσεις σε εστιατόρια μέχρι συμβουλές για τουριστικές διαδρομές, πληροφορίες για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και κρατήσεις εισιτηρίων μέχρι την αποστολή προορισμών κατευθείαν στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.

Η πρόσβαση είναι πολύ απλή: οι εγγεγραμμένοι χρήστες του Mercedes me connect μπορούν να καλούν τον προσωπικό σύμβουλο σε 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη μέσω του πλήκτρου iCall στο αυτοκίνητο ή από την εφαρμογή Mercedes me. Ο προσωπικός σύμβουλος αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.(Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στη χώρα μας εντός του 2018 μέσω του Mercedes me).

Οι τιμές της Ε-Class Cabrio στην Ελλάδα

  • E200 Cabrio             €75.560
  • E200 4MATIC Cabrio €79.029
  • E300 Cabrio             €85.182
  • E400 4MATIC Cabrio €104.380
  • E220d Cabrio             €74.763
  • E220d 4MATIC Cabrio €80.435
  • E350d 4MATIC Cabrio €96.019

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ