Είσοδος της Volvo στα ηλεκτρικά με το Polestar 1

Είσοδος της Volvo στα ηλεκτρικά με το Polestar 1

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, η Polestar, θυγατρική της Volvo, αναλαμβάνει την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Η εταιρεία, πως γνωρίσαμε ως τον επίσημο βελτιωτή των σπορ εκδόσεων υψηλών επιδόσεων της Volvo, αναλαμβάνει πλέον έναν πιο καθετοποιημένο ρόλο, ως ξεχωριστό brand σχεδίασης, εξέλιξης και κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων. Η ανακοίνωση του νέου ρόλου της Polestar έγινε κατά την παρουσίαση του πρώτου της οχήματος, του 1, το οποίο παραμένει σε μορφή πρωτότυπου. Η έκδοση παραγωγής του αναμένεται στα μέσα του 2019 και θα μοιράζεται πληθώρα κατασκευαστικών και μηχανικών μερών με την θυγατρική εταιρεία στο πλαίσιο της διατήρησης του κόστους παραγωγής σε χαμηλά επίπεδα. Το Polestar 1 αποτελεί το πρώτο από τα τρία νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει η σουηδική εταιρεία.

Πρόκειται για ένα δίπορτο grand tour κουπέ 2 + 2 θέσεων με υβριδικό σύστημα κίνησης. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα εξασφαλίζει από μόνος του αυτονομία 150 χλμ. Η συνολική απόδοση των δύο μηχανικών μερών θα φτάνει τους 600 ίππους και τα 1000 Nm ροπής. Βασίζεται στην πλατφόρμα SPA (Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος – Scalable Product Architecture). Στο μεγαλύτερο μέρος του όμως, το αμάξωμα αποτελείται από νέα μέρη τα οποία έχουν εξελιχθεί από τους μηχανικούς της εταιρείας. Η κατασκευή του προσανατολίζεται προς την προσφορά δυναμικών οδηγικών χαρακτηριστικών και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι θα είναι το πρώτο όχημα που θα φέρει την προηγμένη τεχνολογία συνεχώς ελεγχόμενης ηλεκτρονικής ανάρτησης της Oelins. Η στρεπτική ακαμψία αναμένεται να έχει αυξηθεί κατά 45% με τη χρήση ανθρακονημάτων σε καίρια σημεία του αμαξώματος, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε στο κέντρο βάρους να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλά. Ενδιαφέρον έχει και το εμπορικό μοντέλο που θα ακολουθήσει η εταιρεία για το συγκεκριμένο όχημα και το οποίο θα διαφοροποιείται από το σημερινό παραδοσιακό μοντέλο ιδιοκτησίας. Οι παραγγελίες θα μπαίνουν αποκλειστικά online και τα μοντέλα θα προσφέρονται με συνδρομή δύο ή τριών ετών με μηδενική προκαταβολή. Το μίσθωμα θα περιλαμβάνει όλα τα κόστη για τη χρήση του οχήματος, όπως επίσης και την εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών οχημάτων της. Η Polestar ήταν γνωστή ως σήμερα ως εταιρεία βελτιώσης και δημιουργίας υψηλών επιδόσεων μοντέλων της Volvo.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ