Ντεμπούτο για την εξαιρετικά μαλακή γόμα

Ντεμπούτο για την εξαιρετικά μαλακή γόμα

Ο επόμενος σταθμός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 είναι το Μονακό. Πρόκειται για μια πίστα που διαμορφώνεται στους δρόμους του Πριγκιπάτου, είναι στενή και γεμάτη στροφές, κάτι που δίνει το δικαίωμα στην Pirelli να προμηθεύσει τις ομάδες, για πρώτη φορά φέτος, με την εξαιρετικά μαλακή γόμα. Οι άλλες δύο είναι η πάρα πολύ μαλακή […]

Ο επόμενος σταθμός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 είναι το Μονακό. Πρόκειται για μια πίστα που διαμορφώνεται στους δρόμους του Πριγκιπάτου, είναι στενή και γεμάτη στροφές, κάτι που δίνει το δικαίωμα στην Pirelli να προμηθεύσει τις ομάδες, για πρώτη φορά φέτος, με την εξαιρετικά μαλακή γόμα. Οι άλλες δύο είναι η πάρα πολύ μαλακή και η πολύ μαλακή.

Ο λόγος που η Pirelli προμηθεύει τις ομάδες με τις τρεις πιο μαλακές γόμες από την γκάμα της, είναι το γεγονός πως τα ελαστικά δεν θα ταλαιπωρηθούν τόσο πολύ, καθώς ο αγώνας είναι ο πιο αργός από όλους στο πρόγραμμα. Συν τοις άλλοις, επειδή τα τμήματα της πίστας χρησιμοποιούνται στην κυκλοφορία, η επιφάνειά της θα γλιστράει.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Μάριο Ιζόλα, είπε σχετικά. «Έχουμε δοκιμάσει την εξαιρετικά μαλακή γόμα στο Άμπου Ντάμπι και στη Βαρκελώνη. Από τα δύο, το Άμπου Ντάμπι συγκρίνεται καλύτερα με το Μονακό και είδαμε πως η εξαιρετικά μαλακή γόμα είναι γρηγορότερη από την πάρα πολύ μαλακή, κατά ένα δευτερόλεπτο στον γύρο.

Άρα, προφανώς θα δούμε πολλά ρεκόρ να καταρρίπονται αυτό το Σαββατοκύριακο. Παρόλα αυτά, το ελαστικό με την εξαιρετικά μαλακή γόμα, είναι ένα ελαστικό αγώνα, παρά ένα ελαστικό για τις κατατακτήριες δοκιμές. Άρα θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ανταποκριθεί στις μοναδικές απαιτήσεις του Μονακό και τί επίδραση θα έχει στη στρατηγική. Συλλέγοντας όσα περισσότερα στοιχεία μπορούμε στις ελεύθερες δοκιμές, θα είναι σημαντικό. Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους από οκτώ έως 11 σετ ελαστικών με την εξαιρετικά μαλακή γόμα, άρα θα δούμε πολλή δράση αυτής κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εφόσον δεν βρέξει».

Πηγή: Pirelli

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ