Ρεκόρ όλων των εποχών από τη VW στο Pikes Peak

Ρεκόρ όλων των εποχών από τη VW στο Pikes Peak

Το ηλεκτροκίνητο I.D. R Pikes Peak, κατασκευασμένο από τη Volkwagen κατέχει πλέον τον καλύτερο χρόνο στην ανάβαση Pikes Peak. Οδηγός ήταν ο Ρομάν Ντουμά, που κέρδισε όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων  μετείχαν και μερικά με συμβατικούς κινητήρες. Μάλιστα, όχι μόνο κατέρριψε το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ, όλων των εποχών, που κρατούσε ο Σεμπαστιέν Λεμπ […]

Το ηλεκτροκίνητο I.D. R Pikes Peak, κατασκευασμένο από τη Volkwagen κατέχει πλέον τον καλύτερο χρόνο στην ανάβαση Pikes Peak. Οδηγός ήταν ο Ρομάν Ντουμά, που κέρδισε όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων  μετείχαν και μερικά με συμβατικούς κινητήρες. Μάλιστα, όχι μόνο κατέρριψε το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ, όλων των εποχών, που κρατούσε ο Σεμπαστιέν Λεμπ από το 2013, αλλά η επίδοσή του ήταν καλύτερη κατά 16 δευτερόλεπτα, σταματώντας τα χρονόμετρα στα 7:57.148.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Ντουμά στο Pikes Peak, καταφέρνοντας να δει το όνομά του δίπλα σε αυτά των Λεμπ, Βάλτερ Ρερλ, Μισέλε Μουτόν, Στιγκ Μπλόμκβιστ, Νομπουχίρο Τατζίμα, Ρον Μάιλεν και Ράις Μάιλεν, που και αυτοί έχουν αναδειχτεί πρωταθλητές στην ανάβαση.

Το αυτοκίνητο αποδίδει 680 ίππους και ζυγίζει μόλις 1.100 κιλά, μαζί με τις μπαταρίες. Η ελαφριά του κατασκευή λοιπόν, μαζί με την ισχύ, αλλά και το αεροδυναμικό του πακέτο, ήταν τα συστατικά της επιτυχίας.

Μετά την προσπάθειά του, ο Ντουμά σημείωσε. «Φοβερό. Με αυτό το αποτέλεσμα ξεπεράσαμε ακόμα και τις δικές μας προσδοκίες. Μετά τις δοκιμές, γνωρίζαμε πως ήταν δυνατό να καταρρίψουμε το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών. Για να γίνει αυτό, όλα έπρεπε να ταιριάξουν απόλυτα – από την τεχνολογία έως και τον οδηγό. Και ο καιρός έπαιξε τον δικό του ρόλο. Όλα πήγαν καλά, το συναίσθημα είναι απίστευτο και το νέο ρεκόρ στο Pikes Peak είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως η Volkswagen και το όνομά μου βρίσκονται πίσω από αυτή την επίδοση. Το I.D. R Pikes Peak είναι το πιο εντυπωσιακό αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει σε αγώνες. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης σημαίνει ότι πολλά πράγματα είναι διαφορετικά και έμαθα πολλά κατά τη διάρκεια του project. Η ομάδα έκανε μια απερίγραπτα σχολαστική, αλλά ταυτόχρονα ήρεμη δουλειά. Όχι μόνο αποσπάσαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά το ομαδικό πνεύμα ήταν κι αυτό εκεί. Είμαι απίστευτα υπερήφανος που συμμετείχα».

Πηγή: Volkwagen

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ