Honda Autonomous Work Vehicle

Honda Autonomous Work Vehicle

Το αυτόνομο όχημα της ιαπωνικής εταιρείας, παρουσιάζεται στο CES 2019 και αφού πρώτα δοκιμάστηκε σε πραγματικά σενάρια.

Το Honda Autonomous Work Vehicle παρουσιάζει η Honda στο CES 2019, που μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες εργασίες, όπως διάσωση, πυρόσβεση, κατασκευές, γεωργία και απομάκρυνση χιονιού μεταξύ άλλων. Το όχημα βασίζεται στον σκελετό του all-terrain vehicle (ATV) της Honda και με το σύστημα 4κίνησης και GPS που διαθέτει, μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο σε διάφορες καταστάσεις.

Εξοπλίζεται με διάφορα εξαρτήματα, είναι plug-in και μπορεί να πάει σε δύσβατα εδάφη, όπου ο άνθρωπος δυσκολεύεται. Μάλιστα στο CES 2019 του Λας Βέγκας (08-01/11-01), θα παρουσιαστούν μερικά πραγματικά σενάρια για το όχημα, το οποίο στο μέλλον δεν αποκλείεται να εμφανίζεται συχνότερα σε συνθήκες όπου ο άνθρωπος δεν δύναται ή δεν μπορεί να παράσχει βοήθεια.

Τα πραγματικά σενάρια αφορούν τρία διαφορετικά περιβάλλοντα: Περιοχή κατόπτρων συγκέντρωσης ηλιακής ενέργειας στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, μονάδα πυροσβεστικής στο Κολοράντο και αγροτική περιοχή για περιβαλλοντικές έρευνες στην Καλιφόρνια.

Περιοχή κατόπτρων συλλογής ηλιακής ενέργειας

Εκτεταμένη σε 178 στρέμματα στη Βόρεια Καρολίνα, η διαχείριση της βλάστησης εμφανίζει πολλές προκλήσεις.  Χρησιμοποιείται είτε χειρωνακτική εργασία είτε πρόβατα για να διατηρηθεί υπό έλεγχο, με το Autonomous Work Vehicle να εφοδιάζεται με χορτοκοπτικό για να κρατά ασφαλή και αποδοτικά τα πάνελ. Ως εκ τούτου, η αποπεράτωση της εργασίας είναι πιο συνεπής και γρήγορη.

Μονάδα πυροσβεστικού σώματος

Στο Κολοράντο, οι πυροσβεστικές αρχές αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες καταστάσεις με τις πυρκαγιές που ξεσπούν σε δύσβατα εδάφη. Αυτή τη στιγμή, κάθε πυροσβέστης είναι αναγκασμένος να κουβαλά μαζί του εξοπλισμό που αγγίζει τα 27 κιλά, συμπεριλαμβανομένων αλυσοπρίονων και παγουριών. Όλα αυτά κουράζουν τους πυροσβέστες πριν καν φτάσουν στο μέτωπο της φωτιάς. Το όχημα, όμως, ανακουφίζοντας τους πυροσβέστες και εξοικονομώντας χέρια, μπορεί να μεταφέρει τις προμήθειες, τον εξοπλισμό και νερό. Με το πρόγραμμα «Follow Me» (υπάρχουν και τα «Pattern», «A to B»), το όχημα μπορεί να ακολουθήσει αυτόνομα τους πυροσβέστες.

Αγροτική περιοχή περιβαλλοντικών ερευνών

Το Honda Autonomous Work Vehicle μπορεί να βοηθήσει στο κλάδεμα και τον ψεκασμό των δέντρων. Μια από τις πιο απαιτητικές εργασίες και προκλήσεις, είναι το γρήγορο μάζεμα και συλλογή των κλαδιών. Το όχημα εφοδιάζεται με αποθηκευτικό χώρο και κιβώτια, προκειμένου οι αγρότες να τοποθετούν σε αυτά ό,τι δεν χρειάζεται. Με το πρόγραμμα «A to B» μεταφέρει αυτόνομα τα κλαδιά και μπορεί επίσης να ψεκάσει τα δέντρα για τον έλεγχο των εντόμων και των ζιζανίων. Τα πραγματικά σενάρια δείχνουν πως το Honda Autonomous Work Vehicle είναι σε θέση να εξοικονομεί χρόνο και να ελαχιστοποιεί τους κινδύνους τραυματισμού των εργαζομένων.

Πηγή: Honda

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ