Στον Τζιοβινάτζι το Bandini Trophy

Στον Τζιοβινάτζι το Bandini Trophy

Ο οδηγός της Alfa Romeo κέρδισε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου οδηγού στη Formula 1.

Περισσότερους από 15.000 φίλους των αγώνων συγκέντρωσε η 26η εκδήλωση του Lorenzo Bandini Trophy. Το βραβείο απονεμήθηκε στον Αντόνιο Τζιοβινάτζι, τον οδηγό της Alfa Romeo, ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος στη Formula 1. Έτσι, πρόσθεσε το όνομά του σε αυτά των Κίμι Ραϊκόνεν, Μίχαελ Σουμάχερ, Φερνάντο Αλόνσο, Τζένσον Μπάτον, Ζακ Βιλνέβ, Σεμπάστιαν Φέτελ, Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ, που έχει απονεμηθεί και σε αυτούς.

Ο Τζιοβινάτζι και η Alfa Romeo ενθουσίασαν τους θεατές κατά τη διάρκεια της 15 χιλιομέτρων διαδρομής Φαένζα-Μπριζιγκέλα, οδηγώντας τη C38, ενώ στο «πλευρό» του ήταν και μια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio από τη συλλεκτική σειρά «Alfa Romeo Racing», με διάφορες αναβαθμίσεις που ενισχύουν το αεροδυναμικό πακέτο, αλλά και την ισχύ του κινητήρα.

Ο Λορέντσο Μπαντίνι, στη μνήμη του οποίου δίνεται το βραβείο, ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 το 1961. Κατά τη διάρκεια του γκραν πρι του Μονακό το 1967 και ενώ βρισκόταν δεύτερος, έχασε τον έλεγχο της Ferrari 312/67 με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να καταλήξει τρεις ημέρες αργότερα.

Πηγή: Alfa Romeo

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ