Η Taycan επισκέφτηκε το Goodwood

Η Taycan επισκέφτηκε το Goodwood

Η Porsche επισκέφτηκε για πρώτη φορά το φεστιβάλ ταχύτητας με ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Παρελθόν αποτελεί το φεστιβάλ ταχύτητας στο Goodwood της Αγγλίας, εκεί όπου το «παρών» έδωσε και η Porsche. Η γερμανική εταιρεία, μάλιστα, ντεμπούταρε στο FoS με ηλεκτρικό μοντέλο, που δεν ήταν άλλο από την Taycan. Στην οροφή της είχε τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου και οδηγό τον Μαρκ Γουέμπερ.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Taycan οδηγήθηκε από τον Κινέζο, Λι Τσάο στην πίστα Porsche Experience Centre (PEC) στη Σαγκάη. Ο Νιλ Γιάνι από εκεί και πέρα, θα την οδηγήσει στο πλαίσιο του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος Formula E στη Νέα Υόρκη (13-14 Ιουλίου), κάτι που σημαίνει πως θα έχει επισκεφτεί τρεις ηπείρους σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η Taycan έχει ισχύ 600 ίππων και το σύστημα των 800 volt επιτρέπει ταχείς χρόνους φόρτισης, με τη χωρητικότητα της μπαταρίας να ανέρχεται στις 90 kWh.

Ο οδηγός που συμπλήρωσε τη διαδρομή στο Goodwood είναι ο 42χρονος Μαρκ Γουέμπερ. Μετείχε με την Porsche στο WEC και οδήγησε την Porsche 919 Hybrid στην κατηγορία LMP1. Το 2015 ανακηρύχθηκε πρωταθλητής στο WEC μαζί με τους Τίμο Μπέρνχαρντ και Μπρέντον Χάρτλεϊ, ενώ από το 2002 έως το 2013 αγωνιζόταν στη Formula 1. Μετείχε σε 215 αγώνες, σημείωσε εννέα νίκες, βρέθηκε στο βάθρο 42 φορές, ενώ 13 φορές κέρδισε την pole position και άλλες 19 έκανε τον ταχύτερο γύρο. Από το 2016, είναι πρεσβευτής της Porsche.

Σχετικά με το Goodwood, κάθε χρόνο, σχεδόν 200.000 φίλοι του αυτοκινήτου το επισκέπτονται. Η διαδρομή είναι 1,87 χιλιομέτρων και χαρακτηρίζεται από τη στενότητα και τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Η διαδρομή περνάει μέσα από το Goodwood House, την κατοικία του Τσαρλς Χένρι Γκόρντον-Λένοξ, 11ου Δούκα του Ρίτσμοντ και φανατικού φίλου του motorsport, που ίδρυσε το φεστιβάλ ταχύτητας στο Goodwood το 1993.

Πηγή: Porsche

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ