Το Mazda3 κέρδισε το βραβείο Red Dot Best of the Best 2019

Το Mazda3 κέρδισε το βραβείο Red Dot Best of the Best 2019

Η ιαπωνική εταιρεία κατάφερε να διακριθεί μέσω του Mazda3, καθώς κατέκτησε το βραβείο Red Dot: Best of the Best.

Τα βραβεία σχεδιασμού με την ονομασία Red Dot απονέμονται από διεθνή επιτροπή που αποτελείται από ειδικούς στον τομέα του design και αφορούν προϊόντα που ξεχωρίζουν σε αυτόν τον τομέα.

Το νέο Mazda3 εξασφαλίζει μία ανθρωποκεντρική εμπειρία τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες του, ενώ η διάταξη του εσωτερικού και τα επιμέρους τμήματα ενισχύουν το βαθμό χρηστικότητας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στον περιορισμό της κούρασης.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι επίσης και το πρώτο που εφοδιάζεται με τον κινητήρα της Mazda με την ονομασία Skyactiv-X. Πρόκειται για τον πρώτο κινητήρα μαζικής παραγωγής στον κόσμο, που διαθέτει αυτανάφλεξη με συμπίεση και συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των κινητήρων βενζίνης και diesel.

Το νέο Mazda3 και τα υπόλοιπα προϊόντα που βραβεύθηκαν, προερχόμενα από 48 κατηγορίες (συμπεριλαμβάνονται αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες) παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο Design on Stage στο μουσείο του θεσμού Red Dot Design στο Έσεν και έχουν πλέον κερδίσει το δικαίωμα να φέρουν το σύμβολο Red Dot.

Ο αρχισχεδιαστής του νέου Mazda3 Γιασουτάκε Τσουσίντα, τόνισε μετά την παραλαβή του βραβείου. «Αποφύγαμε τις έντονες γραμμές και άλλα στοιχεία υπερβολής ώστε να μπορέσουμε να εκφράσουμε την καθαρότητα της ιαπωνικής αισθητικής και να δημιουργήσουμε μία μονοδιάστατη φόρμα κίνησης που να είναι εντυπωσιακά απλή και ταυτόχρονα εκφραστική. Το επίπεδο βελτίωσης είναι προϊόν ανθρώπινου χεριού με τεράστια εμπειρία και είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτό αναγνωρίζεται από την παγκόσμια σχεδιαστική κοινότητα».

Πηγή: Mazda

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ