Το Mazda CX-30 κέρδισε το βραβείο Golden Steering Wheel

Το Mazda CX-30 κέρδισε το βραβείο Golden Steering Wheel

Το ιαπωνικό μοντέλο επικράτησε των ανταγωνιστών του στην κατηγορία SUV/crossover για οχήματα με μήκος έως 4,4 μέτρα.

Το βραβείο Golden Steering Wheel εξασφάλισε το Mazda CX-30 και πρόκειται για το πέμπτο που κερδίζει η εταιρεία στον εν λόγω θεσμό, μετά το Mazda 323 το 1985 και το 1989, το Mazda 626 το 1992 και το Mazda2 το 2014.

Η Mazda πανηγυρίζει επίσης και για τον νέο κινητήρα Skyactiv-X, αλλά και για το Mazda3, που βρέθηκαν ανάμεσα στα τρία πρώτα στις κατηγορίες της καινοτομίας και των μικρομεσαίων οχημάτων αντίστοιχα.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για 43η φορά και βραβεύει κάθε χρόνο τις καλύτερες καινοτομίες στην αυτοκινητοβιομηχανία. Οι αναγνώστες της Bild am Sonntag και του περιοδικού Auto Bild επιλέγουν το καλύτερο από επτά κατηγορίες και από 58 μοντέλα. Αυτά που καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις, οδηγούνται στην πίστα Λόσιτζρινγκ τον Οκτώβριο. Η επιτροπή που απαρτιζόταν από 14 οδηγούς αγώνων και ειδικούς του χώρου, επέλεξε το Mazda CX-30 μπροστά από το Volkswagen T-Cross και το Range Rover Evoque.

Το μοντέλο τοποθετείται ανάμεσα στο Mazda CX-3 και το Mazda CX-5 και είναι διαθέσιμο με κινητήρες Skyactiv diesel και βενζίνης, αλλά και με τον νέο κινητήρα βενζίνης Skyactiv-X.

Πηγή: Mazda

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ