Τα BMW i3 στέκονται αρωγοί στη σταθεροποίηση παροχής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας

Τα BMW i3 στέκονται αρωγοί στη σταθεροποίηση παροχής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας

Στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το κλίμα, η BMW και η PG&E, υποστήριξαν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τα αποτελέσματα του ChargeForward, ενός προγράμματος που στηρίζει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσίασαν στην παγκόσμια σύνοδο για το κλίμα, BMW και PG&E. Με αυτό, οι χρήστες ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων μπορούν να αξιοποιούν τις μπαταρίες υψηλής τάσης σαν ένα ενεργειακό απόθεμα που δημιουργείται από ανανεώσιμες πηγές.

Το ChargeForward έχει στόχο τη μηδενική εκπομπή ρύπων της ηλεκτροκίνησης, σε συνδυασμό με τη φιλική προς το περιβάλλον παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Το πρόγραμμα έχει τεθεί σε ισχύ από το 2015 και έως τώρα, 350 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων BMW και Mini συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμή.

Όταν το project ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, περίπου 100 οδηγοί BMWi3 κατέβασαν την εφαρμογή και αυτό τους έδινε το δικαίωμα να φορτίζουν το όχημά τους, αλλά η φόρτιση να διακόπτεται όταν υπήρχε μεγάλη ζήτηση και μετά, να συνεχίζεται ξανά. Έτσι, οι χρήστες επωφελούνταν αρκετές φορές όταν η ηλεκτρική ενέργεια προσφερόταν με μικρότερο κόστος.

Από το 2017, έτος κατά το οποίο έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης του εγχειρήματος, φάνηκε πως μπορεί να αυξηθεί η αναλογία «πράσινης» ενέργειας που προσφέρεται για την ηλεκτροκίνηση.

Οι 350 οδηγοί των BMW i, παροτρύνθηκαν να φορτίσουν τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας και έγινε μια κατάταξη του πότε η ηλιακή ενέργεια ήταν διαθέσιμη σε μεγάλες ποσότητες. Ως εκ τούτου, φάνηκε πως το 56% της ενέργειας, ήταν από ανανεώσιμες πηγές.

Με τη στήριξη του προγράμματος και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, η BMW και η PG&E δείχνουν πως στο μέλλον, οι μπαταρίες των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων, μπορούν να αντλούν ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και να την τροφοδοτούν ξανά στο ηλεκτρικό δίκτυο, σταθεροποιώντας την παροχή. Για παράδειγμα, μπορούν να αποθηκεύουν ηλιακή ή αιολική ενέργεια και από τη στιγμή που υπάρχει πλεόνασμα, να την επιστρέφουν το βράδυ στο δίκτυο, όταν η ζήτηση είναι αυξημένη.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ