Νέα προϊόντα από την Brembo

Νέα προϊόντα από την Brembo

Η Brembo καταθέτει τις δικές της προτάσεις για τα εξαρτήματα πέδησης και οι οποίες περιλαμβάνουν από υγρά φρένων και δίσκους, έως τακάκια και λιπαντικά.

Μια σειρά από νέα προϊόντα παρουσιάζει η Brembo, η οποία διαθέτει πλέον στο κοινό, νέα τακάκια, δίσκους, υγρά φρένων και λιπαντικά, εμπλουτίζοντας έτσι την γκάμα της και βοηθώντας τους αγοραστές να κάνουν τις καλύτερες επιλογές. Νέα υλικά ποιότητας χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των εξαρτημάτων, με την εταιρεία να γνωστοποιεί μερικές λεπτομέρειες για αυτά.

Τακάκια Xtra

Για να κατασκευαστούν χρησιμοποιείται το υλικό BRM X L01. Η σύστασή τους αποτελείται από 30 διαφορετικά στοιχεία και ταιριάζουν απόλυτα στους δίσκους Xtra και Max. Αυξάνουν την αίσθηση του πεντάλ, ενώ είναι και πολύ ανθεκτικά. Έχοντας υψηλό συντελεστή τριβής, προσφέρουν σταθερό φρενάρισμα τόσο στις υψηλές όσο και τις χαμηλές ταχύτητες. Τα τακάκια δεν υπερθερμαίνονται και ανεξαρτήτου θερμοκρασίας – ακόμα και χαμηλής – αποδίδουν τα μέγιστα.

Νέοι δίσκοι

Το «καπέλο» είναι από χάλυβα και συμπιέζεται. Στη συνέχεια τοποθετείται στο καλούπι και εισάγεται ο υγρός χυτοσίδηρος σε θερμοκρασία 1.400 °C. Καθώς ψύχεται, ενώνεται με το «καπέλο». Το αποτέλεσμα είναι ένας δίσκος υψηλής αντοχής και μειωμένου βάρους. Είναι ανθεκτικός στις θερμομηχανικές πιέσεις, 15% πιο ελαφρύς, κάτι που έχει αντίκτυπο στην εξοικονόμηση καυσίμου, ενώ χάρη στην τεχνολογία UV, αντέχει περισσότερο στη φθορά, την υγρασία και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Όπως λέει η Brembo, υπάρχει 98% εξοικονόμηση ενέργειας και λιγότερες εκπομπές ρύπων χάρη στη διαδικασία κατασκευής του.

Xtra δίσκος

Προσφέρει περισσότερη τριβή σε αυτόν και το τακάκι. Διαθέτει τρύπες, που βοηθούν σε μια πιο άμεση απόκριση του συστήματος. Μάλιστα, καθαρίζει και το τακάκι, λόγω του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται και το ανανεώνει. Συν τοις άλλοις, μπορεί να απομακρύνει διάφορα άλλα υλικά που κολλάνε επάνω στο τακάκι, διατηρώντας το σύστημα πάντα λειτουργικό και αποδοτικό. Κατά τη σκληρή χρήση, οι τρύπες αυξάνουν την αποβολή θερμότητας από την τριβή των υλικών, διατηρώντας το σύστημα στην κατάλληλη θερμοκρασία και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Για να τεθεί ο Xtra δίσκος στη διάθεση του κοινού, πέρασε από πολύ σκληρά τεστ και ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο αριθμός, το σχήμα και η θέση κάθε οπής, είναι ειδικά σχεδιασμένα.

Νέα υγρά φρένων

Η Brembo παρουσιάζει επίσης μια νέα σειρά υγρά φρένων, τα οποία είναι ανθεκτικά, έχοντας υψηλότερο σημείο βρασμού, αποτρέποντας το φαινόμενο fading κατά το οποίο εμφανίζονται «φυσαλίδες», με συνέπεια να μην υπάρχουν υψηλά επίπεδα πέδησης, με το πεντάλ να έχει μεγαλύτερη διαδρομή.

Η σειρά είναι η εξής:

 Brembo Premium Brake Fluid DOT 4: Κατάλληλο για όλα τα οχήματα με ABS. Έχει υψηλότερο σημείο βρασμού και χαμηλότερο ιξώδες.

Brembo Premium Brake Fluid DOT 4 LV: Συνίσταται για οχήματα με τα τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικά συστήματα πέδησης και ευστάθειας (ABS, ESP, ASR, TCS, EBD κ.ά.) και έχει χαμηλότερο ιξώδες.

Brembo Premium Brake Fluid DOT 5.1: Με χαρακτηριστικά όπως η αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες και ανώτερο σημείο ιξώδους, συνίσταται για αυτοκίνητα επιδόσεων.

LHM PSA: Πρόκειται για ένα μεταλλικό υδραυλικό υγρό, ειδικό για συστήματα φρένων, ανάρτησης και διεύθυνσης, που πληροί τις προδιαγραφές PSA B71 2710.

Λιπαντικό υψηλών προδιαγραφών

Ονομάζεται B-Quiet και τοποθετείται σε εκείνα τα σημεία τα οποία κινούνται και ολισθαίνουν, όπως για παράδειγμα επάνω στις επιφάνειες της δαγκάνας, στους πίρους και τους δακτυλίους. Απλώνεται κατά τη στιγμή που θα τοποθετηθεί και διατηρεί τις λιπαντικές του ικανότητες για πολύ καιρό. Η ανόργανη σύνθεσή του, η οποία βασίζεται στο πετρέλαιο, είναι απαλλαγμένη από μέταλλα και λιπαρά οξέα, τα οποία το καθιστούν μη αγώγιμο και επομένως ιδανικό για οχήματα με σύστημα ABS. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σε κομπρέσορες, κεντρικά συστήματα λίπανσης, «οδηγούς» καθισμάτων και οροφής, αλλά και στις επαφές της μπαταρίας. Εμποδίζει τη φθορά και τη διάβρωση, αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και οι αντιδιαβρωτικές του ιδιότητες το κάνουν συμβατό με όλα τα μέταλλα και τα πλαστικά NBR.

Πηγή: Brembo

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ