Διαδραστικά φώτα από τη Volkswagen

Διαδραστικά φώτα από τη Volkswagen

Η VW εργάζεται επάνω στον τομέα των φωτιστικών σωμάτων και πώς αυτά μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ασφάλεια στους δρόμους.

Στα συστήματα φωτισμού έχει επικεντρωθεί η Volkswagen, η οποία προσπαθεί με την πραγμάτωση καινοτόμων ιδεών, να ανεβάσει επίπεδο την ασφάλεια των οχημάτων. Η τεχνολογία αυτή έχει κορυφωθεί στην οικογένεια των IQ, ενώ το νέο Touareg έχει ενσωματώσει τεχνολογία «ελαφρών» matrix προβολέων LED.

Αυτό που είναι νέο, αφορά τα διαδραστικά φώτα τη νύχτα. Το νέο σύστημα αποτελείται από προβολείς micro-pixel HD με 30.000 σημεία φωτός και υψηλής απόδοσης προβολείς LED. Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα ανάπτυξης του συστήματος «Optical Lane Assist», το οποίο εμφανίζει στο έδαφος διαγραμμίσεις, ώστε ο οδηγός να έχει μια ευρύτερη εικόνα του δρόμου, όταν σε αυτόν για παράδειγμα, εκτελούνται έργα.

Από εκεί και πέρα, τα οχήματα μπορούν να απεικονίζουν στο έδαφος διάφορες άλλες πληροφορίες, που θα ενημερώνουν και τους άλλους οδηγούς για το τι συμβαίνει στον δρόμο. Οι απεικονίσεις αυτές εμφανίζονται στις πόρτες, στο εμπρός, αλλά και στο πίσω μέρος του οχήματος.

Αυτό επιτρέπει στο «Optical Lane Assist» να δώσει πληροφορίες στον οδηγό για το πλάτος του οχήματος και το τρέιλέρ του και για την απόσταση από τις διαγραμμίσεις του δρόμου, όταν εκτελούνται έργα.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου από εκεί και πέρα, νέα συστήματα μπορούν να προειδοποιήσουν τους οδηγούς που ακολουθούν όταν η κίνηση είναι πολλή, ενώ το «Optical Park Assist» βοηθά στο να προειδοποιεί τους πεζούς, όταν το όχημα ετοιμάζεται να παρκάρει.

Πολλές από τις δοκιμές γίνονται στην ειδική σήραγγα στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Βόλφσμπουργκ, εκεί όπου ο χαμηλός φωτισμός, αναπαράγει πραγματικές συνθήκες οδήγησης όταν πχ. η ορατότητα είναι χαμηλή, με τους πεζούς να αντιμετωπίζουν κι αυτοί πολλές φορές, ίδιες καταστάσεις, δίχως να μπορούν να διακρίνουν ένα όχημα. Αυτό, επιτρέπει στη VW να κάνει ακόμα πιο αποδοτικά τα συστήματα φωτισμού της, τα οποία θα κάνουν τους δρόμους ασφαλέστερους.

Πηγή: Volkswagen

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ