Καινοτόμο όχημα από τη Seat

Το Minimo ευνοεί τη μικρο-κινητικότητα και παρουσιάστηκε στο φετινό Mobile World Congress.

Καινοτόμο όχημα από τη Seat | to10.gr

Το Minimo παρουσίασε στο φετινό Mobile World Congress η Seat και πρόκειται για ένα όχημα που πραγματοποιεί το όραμα της μελλοντικής μικρο-κινητικότητας. Προορίζεται για αστική μετακίνηση και παρέχει την ασφάλεια και την άνεση ενός αυτοκινήτου, με την ευελιξία και την ευκολία στάθμευσης μιας μοτοσικλέτας. Το όχημα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με τις μπαταρίες του να φορτίζονται σε μόνο λίγα λεπτά, προσφέροντας αυτονομία 100 χιλιομέτρων. Αυτό το σύστημα μειώνει το λειτουργικό κόστος του carsharing κατά 50%.

Καταλαμβάνοντας χώρο 3,1 τετραγωνικών μέτρων, έναντι των 7,2 ενός κανονικού αυτοκινήτου, μειώνει το αστικό αποτύπωμά του, με το μήκος του να ανέρχεται στα 2,5μ. και το πλάτος του στο 1,2μ. Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος της Seat, Λούκα ντε Μέο, το αυτοκίνητο μπορεί να αναγνωρίσει αν ο οδηγός είναι 16 ή 18 χρόνων και αναλόγως να προσαρμόσει την ταχύτητά του στα 45 ή 90 χ.α.ω.

Αξίζει να τονιστεί πως για τη συνδεσιμότητα του οχήματος, η Seat συνεργάστηκε με την Android Auto, κάτι που ωφελεί τον χρήστη, καθώς μπορεί να διαβάσει διάφορα μηνύματα, να πραγματοποιήσει κλήσεις και να χρησιμοποιήσει διάφορες εφαρμογές.

Volkswagen Group Mobility Strategy

Μετά την κυκλοφορία του e-kick scooter eXS powered by SEGWAY και την παρουσίαση του concept Minimο, η Seat επιλέχθηκε ως ηγετική μάρκα στο πλαίσιο του Ομίλου Volkswagen για τον καθορισμό της στρατηγικής και της δημιουργίας προϊόντων με γνώμονα την αστική μικρο-κινητικότητα.

Software centre powered by Seat

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία του δικού της κέντρου λογισμικού. Θα απασχολεί περισσότερους από 100 ειδικούς και θα απασχολείται με την προώθηση των Seat και Ομίλου Volkswagen. Θα επιδιώξει τη συνέχιση της ώθησης του ψηφιακού μετασχηματισμού των Group-wide IT-Solutions και θα στοχεύσει στην ενίσχυση νέων επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται σε νέες έννοιες κινητικότητας, συνδεσιμότητας και ψηφιοποίησης αυτοκινήτων, με έμφαση στη Seat.

Το Metropolis: Lab Barcelona θα ενσωματωθεί στο νέο κέντρο, με την εταιρεία να μεταμορφώνεται σε πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας.

Το «5G Connected Car» στους δρόμους της Βαρκελώνης

Seat και Telefοnica εφάρμοσαν την πιλοτική δοκιμή του. Ενισχύει την επικοινωνία του οχήματος με τα υπόλοιπα και πλέον δοκιμάζεται στους δρόμους της Βαρκελώνης για τη συλλογή δεδομένων για την ανάπτυξη της ασφάλειας κατά την οδήγηση.

Arona με Android Auto

Αυτό το όχημα εφοδιάζεται με το σύστημα που απλουστεύει τη χρήση smartphone στο αυτοκίνητο. Είτε στην οθόνη του τηλεφώνου είτε σε αυτή του οχήματος, το Android Auto σχεδιάστηκε με γνώμονα την ασφάλεια και την ευκολία.

Πηγή: Seat

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο