Η Audi σκοπεύει να μειώσει το αποτύπωμά της κατά 30%

Η Audi σκοπεύει να μειώσει το αποτύπωμά της κατά 30%

Ο στόχος είναι να επιτευχθεί αυτό το ποσοστό έως το 2025, λανσάροντας διάφορα ηλεκτρικά μοντέλα, σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό των εργοστασίων της.

Στη μείωση του αποτυπώματος CO2 στην ατμόσφαιρα κατά 30% σκοπεύει η Audi. Αυτό γίνεται με την εισαγωγή διάφορων υβριδικών/ηλεκτρικών μοντέλων στην αγορά, όπως το Audi e-tron. Συν τοις άλλοις, λανσάρεται το Audi e-tron Sportback και το SUV Audi Q4 e-tron concept, που παρουσιάστηκε στη Γενεύη. Έως το 2025, θα παρουσιάσει 20 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τις συνολικές πωλήσεις τέτοιων οχημάτων να ανέρχεται στο 40%. Επίσης, θα υπάρχουν και τα μοντέλα με συμβατικά μοτέρ σε συνδυασμό με ήπια υβριδική τεχνολογία και 48βολτου συστήματος. Φέτος, η Audi θα παράξει ακόμα τέσσερα PHEV, με το Audi Q5 55 TFSI e quattro να είναι ήδη διαθέσιμο.

Καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο απαιτητικά στην κατασκευή τους από ό,τι τα συμβατικά, η Audi, προσπαθεί να μειώσει και το αποτύπωμα CΟ2 από τα εργοστάσιά της. Αυτό γίνεται με τη χρησιμοποίηση ανακυκλωμένων υλικών. Η εταιρεία απαιτεί από τους προμηθευτές τη χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, με το παράδειγμα να είναι το περίβλημα της μπαταρίας του e-tron, το οποίο είναι κατασκευασμένο από βιώσιμο αλουμίνιο.

Η Audi επικεντρώνεται επίσης στην κατασκευή των προϊόντων της. Στο μέλλον, η εταιρεία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τις εγκαταστάσεις της σε ισορροπημένη βάση CO2, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του 2025. Το εργοστάσιο των Βρυξελλών διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το θέμα. Από το ξεκίνημα της παραγωγής του Audi e-tron το 2018 υπήρξε ουδέτερο από το CO2. Οι μεγαλύτεροι μοχλοί για αυτό, είναι η μετάβαση στην πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και η παροχή θερμότητας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έτσι, η Audi Βρυξελλών έχει μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 40.000 τόνους ετησίως συνολικά.

Το επόμενο βήμα θα είναι η μετατροπή του εργοστασίου αυτοκινήτων και κινητήρων στην ουγγρική πόλη Γκιόρ. Φέτος, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ηλιακό σύστημα οροφής με μέγιστη απόδοση 12 μεγαβάτ θα κατασκευαστεί στις στέγες των δύο κέντρων της Audi Hungaria, που καλύπτουν έκταση περίπου 160.000 τετραγωνικών μέτρων. Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα ξεκινήσει το 2020. Το πάρκο ηλιακής ενέργειας θα παράγει ετησίως πάνω από 9,5 gigawatt ώρες ενέργειας, που αντιστοιχεί στις ενεργειακές ανάγκες 5.000 νοικοκυριών. Η Audi Hungaria καλύπτει ήδη περίπου το 70% της προσφοράς θερμότητας από τη γεωθερμική ενέργεια που είναι ουδέτερη για το κλίμα.

Πηγή: Audi

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ