Ψυχολογική στήριξη στους νέους μπαμπάδες από τη Ford

Ψυχολογική στήριξη στους νέους μπαμπάδες από τη Ford

Πολλοί είναι αυτοί που παλεύουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που φέρνει ο ερχομός ενός παιδιού στο σπίτι.

Στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την κοινωνία, η Ford παρέχει υπηρεσίες στήριξης στους άνδρες οι οποίοι γίνονται πατεράδες. Υπάρχει ενημέρωση για τους φόβους που τυχόν υπάρχουν από την έλευση ενός παιδιού στο σπίτι, αλλά και για τη μεταγεννητική κατάθλιψη.

Οι εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας και με διάφορες συνεδρίες και τετ-α-τετ που γίνονται, βοηθούν στο να ξεπεραστούν οι ανησυχίες.

Στη Μεγάλη Βρετανία, η Ford προσφέρει σεμινάρια πάνω από 20 χρόνια, ενημερώνοντας για τις ευέλικτες εργασιακές επιλογές, νομοθετημένα δικαιώματα και θέματα ευεξίας. Μάλιστα, μερικοί μπαμπάδες φορούν και ειδικές στολές προκειμένου να καταλάβουν τι βιώνουν οι μέλλουσες μητέρες, κουβαλώντας το βάρος ενός μωρού.

Σύμφωνα με έρευνες, το 25% των ανδρών πάσχει από μεταγεννητική κατάθλιψη τους πρώτους 3-6 μήνες από τη γέννηση του παιδιού τους, σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από την κατάθλιψη που εμφανίζεται στους άνδρες. Ένας στους 10 θα υποφέρει από κατάθλιψη μετά τον ερχομό του παιδιού τους. Άνδρες που γίνονται για πρώτη φορά μπαμπάδες, κάτω των 25 ετών και με ιστορικό θεμάτων ψυχικής υγείας είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι.

Υποψήφιοι γονείς σε Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία, μπορούν επίσης να αναζητήσουν υποστήριξη από το Ford Parent Network (Δίκτυο Γονέων Ford). Τέλος, η Ford Γερμανίας προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη μέσω του τμήματος προστασίας υγείας εργαζομένων της, ενώ  η Ford Ρουμανίας παρέχει τετ-α-τετ συμβουλευτική υποστήριξη σε όλα τα θέματα ψυχικής υγείας.

Πηγή: Ford

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ