Τα EV της Nissan συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας

Το πιλοτικό έργο χρησιμοποιεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα Nissan LEAF για την ενεργειακή υποστήριξη σε κτίρια γραφείων.


Τα EV της Nissan συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας | to10.gr

Στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση των ρύπων κτιριακών εγκαταστάσεων, συμβάλλουν τα EV της Nissan. Πιο συγκεκριμένα, ένα πιλοτικό έργο χρησιμοποιεί ηλιακούς συλλέκτες, τοποθετημένους σε χώρους στάθμευσης οχημάτων, συμβάλλοντας στην ενεργειακή τροφοδοσία ενός κτιρίου γραφείων.

Οι μπαταρίες στα ηλεκτρικά οχήματα LEAF χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και την εκφόρτωση ενέργειας. Ανάλογα με την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται και καταναλώνεται ανά πάσα στιγμή, τόσο τα συστήματα αποθήκευσης των οχημάτων όσο και αυτά των σταθερών, ελέγχονται εξ αποστάσεως για τη φόρτιση ή την εκφόρτωση ενέργειας.

Το καλοκαίρι, με την εκφόρτωση ενέργειας, τα LEAF συνέβαλαν σε συνολική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 14,1 κιλοβάτ-ώρα από το δίκτυο,  σε διάστημα 30 λεπτών. Συγκεκριμένα, 6,6 kWh αυτής της μείωσης αντιστοιχούσαν  στους ηλιακούς συλλέκτες και στα οχήματα LEAF,  αντιστοιχούσαν 7,5 kWh.

Οι εταιρείες που μετέχουν στο πιλοτικό έργο, θα κάνουν δοκιμές και υπό χειμερινές συνθήκες, με σκοπό να βελτιώσουν την παροχή σε συνθήκες αιχμής.

Πηγή: Nissan

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ