Επένδυση από το BMW Group για το BMW iNEXT

Η επένδυση αφορά 400 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο του Ντίνγκολφινγκ για την παραγωγή του BMW iNEXT.


Επένδυση από το BMW Group για το BMW iNEXT | to10.gr

Περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ επενδύει ο Όμιλος BMW στο εργοστάσιο του Ντίνγκολφινγκ για την παραγωγή του iNEXT. Το λανσάρισμα του μοντέλου θα γίνει το 2021 και η μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει το κατάλληλο μίγμα πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, plug-in υβριδικών και μοντέλων με θερμικούς κινητήρες, ανάλογα με τη ζήτηση, σε μία γραμμή συναρμολόγησης.

Το εργοστάσιο δεν προετοιμάζεται απλά για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και για τη στάνταρ παραγωγή άκρως αυτοματοποιημένων οχημάτων.

Σχετικά με τις εξελίξεις, τον Αύγουστο η παραγωγή διακόπηκε για τέσσερις εβδομάδες ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ενώ το τμήμα αμαξωμάτων στο κέντρο του εργοστασίου προετοιμάστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του BMW iNEXT αρκετούς μήνες πριν. Αξίζει να τονιστεί πως η παραγωγή είχε ήδη προσαρμοστεί στις απαιτήσεις διαχείρισης ενός καινοτόμου μίγματος υλικών – ατσαλιού, αλουμινίου και CFRP (πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα) για αυτό το μοντέλο.

Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται ευέλικτα σε μία γραμμή με μοντέλα BMW Σειράς 5, Σειράς 7 και Σειράς 8 σε μία από τις δύο αίθουσες συναρμολόγησης. Λόγω, πάντως, μερικών διαφορετικών τρόπων συναρμολόγησης των ηλεκτρικών οχημάτων, έχουν γίνει μερικές αναδιαρθρώσεις.

Για παράδειγμα, οι εργασίες κατασκευής της τριώροφης μονάδας συναρμολόγησης ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2018. Τους επόμενους μήνες, σταδιακά, εγκαταστάθηκαν οι γραμμές παραγωγής και ξεκίνησε η λειτουργία τους.

Το BMW iNEXT συνδέει όλες τις εγκαταστάσεις μεταξύ τους, καθώς, βάσεις εμπρός άξονα, κιβώτιο και άξονες ηλεκτροκίνησης για το BMW iNEXT προέρχονται από τη μονάδα παραγωγής εξαρτημάτων του Ντίνγκολφινγκ, Plant 02.10 και το Νιντερβίεμπαχ (μονάδα εκτός εργοστασίου), ενώ το Plant 02.20, είναι υπεύθυνο για την μπαταρία υψηλής τάσης και την τελευταία γενιά του ηλεκτροκινητήρα.

Πηγή: BMW

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ