3D καθίσματα από τη Ford

3D καθίσματα από τη Ford

Η Ford Motor Company εισάγει νέα τεχνολογία για την παραγωγή τρισδιάστατων καλυμμάτων καθισμάτων.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές παραγωγής που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή παπουτσιών, ενδυμάτων και επίπλων, η Ford διερευνά την ευκαιρία για τους πελάτες να σχεδιάσουν τα δικά τους καλύμματα καθισμάτων, να προσθέσουν ειδικές τσέπες και να χρησιμοποιήσουν πιο δροσερά υλικά για το καλοκαίρι.

Η τεχνολογία επιτρέπει επίσης τη χρήση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων με δυνατότητα συνδεσιμότητας, ικανή να ενσωματώνει τη θέρμανση, έλεγχοι για τις πόρτες και τα παράθυρα, ασύρματη φόρτιση για smartphone και αισθητήρες για την παρακολούθηση της διάθεσης του οδηγού.

Εκτός από την μεγαλύτερη ευελιξία στον σχεδιασμό, το τρισδιάστατο πλέξιμο μειώνει τα βήματα παραγωγής και δημιουργεί λιγότερα απορρίμματα, αφαιρώντας την απαίτηση να κόβονται και να ράβονται μαζί διάφορα υφάσματα και κομμάτια. Τα τρισδιάστατα μηχανήματα δημιουργούν καλύμματα χωρίς ραφές και μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά νήματα, όπως πολυεστέρα, μαλλί, μετάξι, ίνες άνθρακα και ακόμη και ανακυκλωμένα υλικά.

Οι πελάτες θα μπορούν να έχουν τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικών καλυμμάτων στα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα, ένα σετ με σχέδια για παιδιά ή καλύμματα πίσω καθισμάτων ειδικά για κατοικίδια ζώα. Η περαιτέρω εξατομίκευση μπορεί να περιλαμβάνει μεμονωμένους χρωματικούς συνδυασμούς και γραφικά, καθώς και εποχιακά σχέδια.

Η τεχνολογία έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη ακρίβεια και ποιότητα, επιτρέποντας τη δημιουργία τρισδιάστατων καλυμμάτων για την καλύτερη προσαρμογή στο σχήμα του καθίσματος και τη μείωση των ατελειών. Το ταμπλό και οι θύρες θα μπορούν να διαθέτουν σχέδια που εμφανίζονται διαφορετικά ανάλογα με τη γωνία από την οποία φαίνονται. Λογότυπα και γραφικά μπορεί να προστεθούν στην ταπετσαρία.

Το νέο Ford Puma διαθέτει τα πρώτα αφαιρούμενα καλύμματα καθισμάτων της εταιρείας, με κομψό ενσωματωμένο σύστημα φερμουάρ. Τα καλύμματα επιτρέπουν στους πελάτες να ενσωματώσουν τις δικές τους εικόνες, ονόματα ή λογότυπα. Διαφορετικά υφάσματα μπορούν επίσης να επιλεγούν έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν, για παράδειγμα, να επιλέξουν δέρμα ή ύφασμα για να ταιριάζουν καλύτερα στην καλοκαιρινή ή χειμερινή οδήγηση ή με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις. Μπορούν να πλυθούν, είναι αφαιρούμενα, διευκολύνουν επίσης τον καθαρισμό μετά από λεκέδες από χυμούς ή κατοικιδίων ζώων, βοηθώντας το εσωτερικό να είναι φρέσκο.

Πηγή: Ford

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ