Πωλήσεις δικύκλων 2017

Πωλήσεις δικύκλων 2017

Να σημειωθεί πως αυτή η πτώση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική πορεία των λιανικών πωλήσεων του προηγούμενου έτους, με τον Κλάδο Δικύκλων του ΣΕΑΑ (*) να προχωρά στην εκτίμηση πως η μείωση αγγίζει το ποσοστό της τάξεως περίπου 12-13%. Αυτό οφείλεται στις μαζικές προ-ταξινομήσεις δικύκλων του τελευταίους μήνες του 2016, λόγω λήξης των εγκρίσεων τύπου Euro […]

Να σημειωθεί πως αυτή η πτώση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική πορεία των λιανικών πωλήσεων του προηγούμενου έτους, με τον Κλάδο Δικύκλων του ΣΕΑΑ (*) να προχωρά στην εκτίμηση πως η μείωση αγγίζει το ποσοστό της τάξεως περίπου 12-13%.

Αυτό οφείλεται στις μαζικές προ-ταξινομήσεις δικύκλων του τελευταίους μήνες του 2016, λόγω λήξης των εγκρίσεων τύπου Euro 3, που διατέθηκαν στους καταναλωτές το 2017. Όσον αφορά στην πραγματική αύξηση του 2016 συγκριτικά με το 2015, εκτιμάται σε 15-16% και όχι στο 22,7% που παρουσιάζουν οι ταξινομήσεις.

Από τη λήξη του Euro 3 επηρεάστηκαν περισσότερο τα παπιά και τα τετράτροχα και εκεί οφείλεται η πτώση του 2017 και δευτερευόντως στα σκούτερ. Την τελευταία τριετία, οι εκτιμήσεις για τις λιανικές πωλήσεις στη χώρα μας σταθεροποιούνται σε επίπεδα άνω των 32.000 μονάδων, δημιουργώντας έτσι μια πιο στέρεη βάση για περαιτέρω ανάπτυξη.

* Οι πωλήσεις των μελών του Κλάδου Δικύκλων του ΣΕΑΑ καλύπτουν άνω του 90% της ελληνικής αγοράς δίκυκλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ