Mercedes C 43 4MATIC

Mercedes C 43 4MATIC

Χωρισμένη γρίλια στο μπροστινό μέρος, η – πιο κοντά στο έδαφος στις άκρες της – μπροστινή μάσκα, οι διπλές απολήξεις στην εξάτμιση, μαζί με τη νέα πίσω ποδιά, ωραίο εσωτερικό με νέo τιμόνι και ισχυρότερος κινητήρας, είναι μερικά από τα νέα στοιχεία του νέου αυτοκινήτου και ενός μοντέλου που έχει συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία της […]

Χωρισμένη γρίλια στο μπροστινό μέρος, η – πιο κοντά στο έδαφος στις άκρες της – μπροστινή μάσκα, οι διπλές απολήξεις στην εξάτμιση, μαζί με τη νέα πίσω ποδιά, ωραίο εσωτερικό με νέo τιμόνι και ισχυρότερος κινητήρας, είναι μερικά από τα νέα στοιχεία του νέου αυτοκινήτου και ενός μοντέλου που έχει συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία της εταιρείας.

Αθλητικό και διακριτικό: Ο εξωτερικός σχεδιασμός

Ακόμα πιο εκφραστικό είναι το νέο μοντέλο της εταιρείας, με τη μάσκα να χωρίζεται στη μέση (πάνω/κάτω), με τη διπλή ασημί ματ ιριδίου «γραμμή», που περικλίει το σήμα του οχήματος. Οι αεραγωγοί στο μπροστινό μέρος βοηθούν στην καλύτερη ροή του αέρα, ενώ την ίδια δουλειά κάνει και ο διαχύτης στο πίσω μέρος. Να αναφερθεί πως το προαιρετικό πακέτο AMG, κάνει ακόμα πιο εκφραστικό το αυτοκίνητο και φυσικά, άγριο. Σχετικά με τους τροχούς, που είναι από αλουμίνιο, προσφέρονται σε δύο επιλογές και η κατασκευή τους είναι τέτοια που να διευκολύνει τη ροή του αέρα γύρω από αυτούς.

Σπορ και το εσωτερικό

Όπως, το εξωτερικό είναι σπορ και σοβαρό ταυτόχρονα, έτσι είναι και ο εσωτερικός χώρος της C 43 4MATIC. Εξαιρετικό φινίρισμα, με το δέρμα, τις μικροΐνες DINAMICA και το αλουμίνιο να έχουν περίοπτη θέση. Τα καθίσματα AMG Performance είναι ειδικά σχεδιασμένα για να στηρίζoυν εξ ολοκλήρου τον οδηγό, ενώ αθλητικό χαρακτήρα δίνουν και τα ενσωματωμένα προσκέφαλα. Για πρώτη φορά στο μοντέλο, τα καθίσματα δεν είναι μόνο θερμαινόμενα, αλλά έχουν και τρία επίπεδα κλιματισμού. Το όλο εσωτερικό «δένει» τέλεια με τις κόκκινες ζώνες ασφαλείας.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται ένα πλήρως ψηφιακό συγκρότημα οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών, που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει «Classic» οδήγηση, «Sport» ή «Supersport». Μέσω του εν λόγω μενού, μπορεί να ανακαλύψει επίσης πρόσθετες πληροφορίες για να κάνει το ταξίδι του ακόμα πιο σπορ.

Νέα γενιά τιμονιών AMG

Στον βασικό εξοπλισμό διατίθενται τα νέα τιμόνια που είναι flat bottom σε δέρμα nappa και διάτρητα στοιχεία στα σημεία επαφής. Τα ενσωματωμένα κουμπιά, ελέγχουν τη λειτουργία του συγκροτήματος οργάνων (αριστερά) και του συστήματος πολυμέσων (δεξιά), μέσω οριζόντιων ή κάθετων κινήσεων των δαχτύλων.

Ισχυρός κινητήρας

Η μονάδα ισχύος είναι δυνατή, συνδυάζοντας χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων. Είναι V6 biturbo και η μεγάλη ισχύς οφείλεται στους μεγαλύτερους στροβιλοσυμπιεστές. Είναι κοντά στον κινητήρα και ιδιαίτερα άμεσοι στην απόκρισή τους. Η μονάδα μπορεί να αναγνωριστεί από το κάλλυμά της με το κόκκινο αλουμίνιο και την επισγραφή AMG.

Ο 3λιτρος κινητήρας είναι πιο δυνατός κατά 23 άλογα και φτάνει τα 390. Η μέγιστη ροπή των 520Nm είναι διαθέσιμη από τις 2.500 σ.α.λ. Τα 0-100 χ.α.ω. για την έκδοση Saloon έρχονται σε μόλις 4,7δλ, ενώ για την Εστατε σε 4,8. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χ.α.ω.

Όλα αυτά συνδυάζονται με το SPEEDSHIFT TCT 9G, το οποίο οι προγραμματιστές της AMG το συντόνισαν έτσι, ώστε οι αλλαγές σχέσεων να γίνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Πέραν των προγραμμάτων, «Sport», «Sport+» και «Individual», υπάρχει και το «Slippery», που όπως φανερώνει και το όνομά του, είναι νέο και χρησιμοποιείται για τις ολισθηρές και χιονισμένες συνθήκες. Από εκεί και πέρα, το 4MATIC, μπορεί να μοιράσει την κατανομή ροπής μπρος και πίσω σε ποσοστό 31%-69% και αυτό γίνεται για να βελτιωστοποιηθεί η πρόσφυση κατά την επιτάχυνση.

Προσαρμοσμένη ανάρτηση

Είναι στάνταρ στον εξοπλισμό και ρυθμίζεται ξεχωριστά για κάθε τροχό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των συνθηκών. Το σύστημα είναι πλήρως αυτόματο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και ρυθμίζει την ανάρτηση για να γίνει πιο άνετη και πιο ασφαλής η οδήγηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ