Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Και που να μεγαλώσει η διαφορά...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Ρεκόρ οικονομίας με Ford Fiesta και Ranger

Το βενζινοκίνητο Fiesta 1.0L EcoBoost και το 1.5L TDCi diesel πέτυχαν στον ετήσιο Μαραθώνιο MPG του Ηνωμένου Βασιλείου νέα ορόσημα οικονομικής κατανάλωσης.

Ρεκόρ οικονομίας με Ford Fiesta και Ranger | to10.gr

Το Ranger κάλυψε απόσταση 1.616 χλμ. σε Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία με ένα ρεζερβουάρ καυσίμου, ενώ το νέο Ford Fiesta πέτυχε δύο νέα ρεκόρ οικονομικής οδήγησης σε διαγωνισμούς οικονομίας καυσίμου, στον ετήσιο Μαραθώνιο MPG του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με κινητήρα τον TDCi diesel των 120 ίππων και πλήρωμα τον δημοσιογράφο Paul Clifton και το μηχανικό Ian McKean, το Fiesta αναδείχτηκε πρώτος νικητής- MPG Marathon Overall Champion – με μέση κατανάλωση 2,3 l/100 χλμ. κατά τη διάρκεια των 570 χλμ. της διαδρομής. Η επίδοση αυτή σημαίνει βελτίωση 12% σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ και 34% έναντι των επίσημων τιμών κατανάλωσης του μοντέλου.

Το δεύτερο ρεκόρ του Fiesta επιτεύχθηκε με τον βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost 125 ίππων της Ford και πλήρωμα τον πρώην εργοστασιακό οδηγό της Ford rally team, Andy Dawson και τον Andrew Marriott. Το Fiesta κατανάλωσε κατά μέσο όρο 2,9 l/100 χλμ. και στέφθηκε πρωταθλητής ‘Petrol Champion’ – βελτίωση 14% από το προηγούμενο ρεκόρ και 33% αντίστοιχα από την επίσημη τιμή κατανάλωσης του μοντέλου.

Το Ford Ranger με οδηγικό δίδυμο από τη Νορβηγία, τους Knut Wilthil & Henrik Borchgrevink κατέγρπήγε ακόμα πιο μακριά, με ένα Ford Ranger 2.2 TDCi diesel. Οι έμπειροι hypermilers κάλυψαν 1.616 χλμ. σε Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία, με μέση ταχύτητα 60 χλμ./h. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι Wilthil και Borchgrevink κατανάλωσαν κάτι λιγότερο από 5,0 l/100 χλμ. κατά τη διάρκεια της 30ωρης οδήγησης, βελτίωση 23% έναντι της επίσημης τιμής του μοντέλου.

Τα ρεκόρ αυτά επιτεύχθηκαν με έξι απλούς κανόνες:

  1. Κάνετε σέρβις και ελέγχετε τη στάθμη λαδιού του αυτοκινήτου σας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα σωστά συντηρημένα οχήματα λειτουργούν πιο αποδοτικά
  2. Ελέγχετε τις πιέσεις ελαστικών μία φορά το μήνα. Ελαστικά με μικρότερη πίεση από την ενδεικνυόμενη μπορεί να αυξήσουν την κατανάλωση μέχρι τέσσερα τοις εκατό.
  3. Μην μεταφέρετε περιττά βάρη στο χώρο αποσκευών η στην καμπίνα
  4. Αφαιρείτε τις άδειες σχάρες οροφής και κρατάτε τα παράθυρα κλειστά, ειδικά όταν οδηγείτε με υψηλές ταχύτητες. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η αεροδυναμική αντίσταση και κατ’ επέκταση περιορίζεται η κατανάλωση μέχρι 10%
  5. Οδηγείτε ομαλά και προνοητικά – παρατηρώντας τι γίνεται μπροστά και πίσω σας. Η απότομη επιτάχυνση και το ξαφνικό φρενάρισμα βλάπτουν την οικονομία
  6. Κατά την επιτάχυνση, επιλέγετε την αμέσως επόμενη μεγαλύτερη σχέση το ταχύτερο δυνατόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από