Στο Goodwood Festival η Ford

Στο Goodwood Festival η Ford

Στο Goodwood Festival θα παρευρεθεί μεταξύ άλλων και η Ford. Αρχίζει στις 12 του μηνός και ολοκληρώνεται στις 15, με την εταιρεία να «εμπλουτίζει» τη συμμετοχή της με πολλά ξεχωριστά αυτοκίνητα, όπως είναι η Mustang του 1968, που στην περίφημη κινηματογραφική ταινία «Bullitt», οδηγήθηκε από τον Στιβ ΜακΚουίν, στη σκηνή της καταδίωξης. Θα λάβει μέρος […]

Στο Goodwood Festival θα παρευρεθεί μεταξύ άλλων και η Ford. Αρχίζει στις 12 του μηνός και ολοκληρώνεται στις 15, με την εταιρεία να «εμπλουτίζει» τη συμμετοχή της με πολλά ξεχωριστά αυτοκίνητα, όπως είναι η Mustang του 1968, που στην περίφημη κινηματογραφική ταινία «Bullitt», οδηγήθηκε από τον Στιβ ΜακΚουίν, στη σκηνή της καταδίωξης.

Θα λάβει μέρος στη διαδρομή μήκους 1,9 χιλιομέτρων του Hillclimb, μαζί με τη νέα έκδοση Bullitt του σύγχρονου αυτοκινήτου, που είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη, προς τιμήν της 50ής επετείου από την πρώτη προβολή της κλασικής ταινίας.

Η Mustang που πρωταγωνίστησε στο φιλμ, είναι μία από τις δύο που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα. Ήταν αγνοούμενη για καιρό, ευρισκόμενη σε μια αποθήκη για διάστημα περίπου 30 ετών. Ο ιδιοκτήτης της, ο Σον Κίερναν, την κληρονόμησε από τον πατέρα του, Ρόμπερτ, το 2014 και σε συνεννόηση με τη Ford, το αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη.

Εν συνεχεία, μια άλλη Mustang, σε απόχρωση Eagle Squadron, που δημιουργήθηκε από τη Ford Performance με την RTR Vehicles του Βον Γκίτιν, θα αποτίσει φόρο τιμής στους Αμερικανούς πιλότους που υπηρέτησαν για τη RAF κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Γκίτιν, πρωταθλητής του drift, θα οδηγήσει τη Mustang GT Eagle Squadron των 700 ίππων στο Hillclimb και εν συνεχεία το όχημα θα επιστρέψει στις ΗΠΑ για να τεθεί σε δημοπρασία από την «The Gathering», τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα της νεολαίας της Ένωσης Πειραματικών Αεροσκαφών.

Όσον αφορά στο Ford GT, πίσω από το τιμόνι του θα βρεθούν οι οδηγοί της Ford Chip Ganassi Racing Team στο WEC, Άντι Πριόλ και Χάρι Τίνκνελ, ενώ οι Σεμπαστιέν Οζιέ και Έλφιν Έβανς θα οδηγήσουν το M-Sport Ford Fiesta WRC.

Πέραν αυτών, η Ford δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του Goodwood Festival να δουν από κοντά το νέο Focus, όπως επίσης όλη την γκάμα των SUV της, όπως είναι τα EcoSport, Kuga και Edge.

Πηγή: Ford

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ