Νέο Jeep Gladiator

Νέο Jeep Gladiator

Διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις, Sport, Sport S, Overland και Rubicon και θα βρίσκεται στις Εκθέσεις των αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, την άνοιξη του 2019.

Η Jeep παρουσιάζει το Gladiator, το οποίο υπόσχεται έντονες off-road συγκινήσεις και υψηλή ασφάλεια για τους επιβάτες, παράλληλα. Ο σχεδιασμός του είναι μοντέρνος και με τις έξυπνες λύσεις που προσφέρει, μπορεί να μετατρέψει σε απλή, μια δύσκολη και δύσβατη διαδρομή.

Εξωτερικά

Έχουν διατηρηθεί οι επτά οπές στη μάσκα, όπως στο Wrangler, αλλά του Gladiator είναι πιο μεγάλες, για επιπλέον εισροή αέρα. Στις εκδόσεις Overland και Rubicon, οι προβολείς είναι τεχνολογίας LED, με την πρώτη να υιοθετεί και ένα περίβλημα τύπου halo στα φώτα. Όσον αφορά στα φλας, έχουν τοποθετηθεί στα τραπεζοειδή φτερά. Πίσω, τα τετράγωνα φωτιστικά σώματα είναι κι αυτά LED, αλλά αφήνουν χώρο στη θύρα φόρτωσης, η οποία είναι ρυθμισμένη να ανοιγοκλείνει σε τρεις θέσεις.

Το διαθέσιμο σύστημα διαχείρισης Trail Rail Cargo παρέχει πρόσθετες επιλογές αποθήκευσης για την οργάνωση και την ασφάλεια του φορτίου. Η ρεζέρβα, κανονικού μεγέθους, είναι τοποθετημένη πίσω από τον πίσω άξονα και μπορεί να είναι ακόμα και 35 ιντσών.

Τέσσερις «συνδέσεις» στο παρμπρίζ μπορούν να το αφαιρέσουν εύκολα και γρήγορα, ενώ ο καθρέπτης παραμένει στη θέση του, αφού δεν είναι ενσωματωμένος σε αυτό. Οι θύρες μπορούν να αφαιρεθούν με τα ειδικά εργαλεία Torx, με τη μαλακή οροφή να δίνει την αίσθηση της ελευθερίας. Διατίθεται και σκληρή επίσης που και αυτή μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα.

Εσωτερικά

Η εργονομία είναι σε καλά επίπεδα και ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται υψηλής λεπτομέρειας. Υψηλής ποιότητας από τη μεριά τους είναι τα υλικά, με το μεταλλικό στοιχείο να κάνει την εμφάνισή του στην κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί τον επιλογέα σχέσεων και κίνησης, αλλά και το χειρόφρενο. Τα καθίσματα έχουν αντιθετική ραφή, είναι θερμαινόμενα, όπως, άλλωστε και το τιμόνι.

Τα πίσω καθίσματα προσφέρουν μεγάλο χώρο για τους επιβάτες και μπορούν να αναδιπλωθούν αν χρειαστεί. Όταν πέσουν, ο φωτισμός LED κάνει την εμφάνισή του και την καμπίνα πιο φωτεινή και εξέχουσα.

Σε γενικές γραμμές, το αυτοκίνητο παρέχει πολλές διευκολύνσεις, πολλούς χώρους αποθήκευσης μικροαντικειμένων και θύρες USB.

Κινητήρες

Στην γκάμα διατίθεται ο 3,6 λίτρων Pentastar V6 και ο 3λιτρος EcoDiesel V6, από το 2020. Ο πρώτος αποδίδει 285 ίππους και το Engine Stop-Start είναι στάνταρ. Συνεργάζεται με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και προαιρετικά, με το 8τάχυτο αυτόματο. Ο δεύτερος έχει ισχύ 260 ίππων, στάνταρ είναι το ESS, όπως και το 8τάχυτο κιβώτιο.

Τα συστήματα Command-Trac και Rock-Trac κατανέμουν αναλόγως τη ροπή, ενώ το Trac-Lok πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, αναλαμβάνει να βοηθήσει το αυτοκίνητο σε καταστάσεις μειωμένης πρόσφυσης, όπως είναι το νερό, η άμμος, το χαλίκι, ο πάγος και το χιόνι. Αυτό το σύστημα διατίθεται στις εκδόσεις Sport και Overland.

Από εκεί και πέρα, σε σχέση με το Wrangler, το Gladiator είναι 74 εκατοστά μακρύτερο με το μεταξόνιο να είναι κατά 49 εκατοστά πιο μακρύ επίσης. Σε συνδυασμό με τον χώρο φόρτωσης, το ατσάλινο σασί και την ελαφριά κατασκευή του, το αυτοκίνητο είναι ασφαλές, αντέχει στη σκληρή χρήση, ενώ η κατανομή του βάρους είναι καλύτερη.

Προκειμένου να προστατευτούν σημαντικά εξαρτήματα, όπως η δεξαμενή καυσίμου, το κιβώτιο και άλλα, έχουν τοποθετηθεί προστατευτικές ποδιές και μπάρες, ενώ η χρήση ελαφριών υλικών περαιτέρω, όπως το αλουμίνιο για παράδειγμα, βοηθούν στην εξοικονόμηση καυσίμου.

Εμπρός και πίσω, το αυτοκίνητο έχει πολλαπλούς συνδέσμους με ψαλίδια, ελέγχοντας έτσι καλύτερα τις ανωμαλίες των επιφανειών, με τις γωνίες εισόδου/ράμπας/διαφυγής να ανέρχονται στις 43,6, 20,3 και 26 μοίρες αντίστοιχα. Η απόσταση των 28 εκατοστών από το έδαφος, αρκούν για το Gladiator να πάει σχεδόν παντού.

Μπορεί να διαβεί τάφρο ύψους 76 εκατοστών, να φορτώσει 725 κιλά και να τραβήξει άλλους 3.500 τόνους βάρους με το Max Towing Package.

Συστήματα ασφαλείας

Είναι πάνω από 80 συνολικά και μεταξύ άλλων το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με τα: Blind-spot Monitoring και Rear Cross Path detection, ParkView, Adaptive Cruise Control, ESC και ERM.

Τέταρτης γενιάς σύστημα Uconnect

Διαθέτει τα Uconnect 5, 7 και 8,4NAV, με τα δύο τελευταία να είναι συμβατά με τα Apple CarPlay και Android Auto.

Mopar/Jeep Performance Parts

Η Mopar διαθέτει πάνω από 200 εξαρτήματα για τους πελάτες, ώστε να εξατομικεύσουν τα οχήματά τους, όπως πχ. φώτα off-road, τροχούς και άλλα πολλά, ειδικά κατασκευασμένα για το Gladiator. Έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Jeep και συνοδεύονται με εργοστασιακή εγγύηση.

Πηγή: Jeep

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ