Mercedes-Benz Vision EQS show car

Mercedes-Benz Vision EQS show car

Με αυτό το αυτοκίνητο, η γερμανική φίρμα δείχνει πώς θα είναι το μέλλον της αυτοκίνησης, έχοντας υιοθετηθεί η αυτόνομη οδήγηση.

Με το Vision EQS show car, η Mercedes-Benz δίνει μια ιδέα για το πώς θα είναι το μέλλον της αυτοκίνησης. Το ηλεκτρικό saloon είναι ένα υψηλής ποιότητας όχημα, με πολυτελή υλικά και μεγάλη οδηγική εμπειρία, έστω και αν μερικές φορές, ο έλεγχος δεν θα περνάει από τον οδηγό.

Ο σχεδιασμός

Η εταιρεία κάνει ένα βήμα παραπάνω και επεκτείνει το design της οικογένειας οχημάτων EQ. Το αυτοκίνητο έχει έναν ρέοντα σχεδιασμό, όμορφη εμφάνιση και ιδιαίτερα αεροδυναμικό σχήμα. Η απόχρωση από εκεί και πέρα στον ώμο, δημιουργεί την αίσθηση ενός μαύρου γυάλινου πάνελ, που συνδέεται με το ασημένιο χρώμα του αμαξώματος, από το εμπρός μέρος όπου υπάρχει η γρίλια, έως το πίσω.

Βάση στη λεπτομέρεια

Τεχνολογικά, ξεχωρίζουν οι προβολείς Digital Light, κάθε ένας με δύο ολογραφικά στοιχεία, ενσωματωμένα στο σύστημα 360 μοιρών των φωτιστικών σωμάτων. Έτσι, δίνεται επίσης μια ιδέα για το πώς φαντάζεται η εταιρεία τον φωτισμό στα μελλοντικά οχήματα. Από εκεί και πέρα, στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το έμβλημα της φίρμας, το οποίο περιλαμβάνει 229 φωτιζόμενα στοιχεία, κάνοντάς το καινοτόμο και μοντέρνο. Καινοτομία και εκμοντερνισμός κυριαρχούν επίσης στη γρίλια της Vision EQS show car. Είναι ψηφιακή και περιλαμβάνει 188 ξεχωριστά LED στοιχεία και όταν το μαύρο πάνελ έρχεται στη «ζωή», τα κυματιστά στοιχεία παίρνουν μια τρισδιάστατη όψη.

Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό

Η καμπίνα παίρνει πολλές ιδέες από τα πολυτελή γιοτ. Η καθαρή, ρέουσα γραμμή προσφέρει την απαραίτητη ηρεμία και για πρώτη φορά, το ταμπλό, δένει με το σώμα του εμπρός τμήματος. Ως εκ τούτου και λόγω σχεδιασμού, το κοκ-πιτ της Vision EQS κάνει τους επιβαίνοντες να νομίζουν πως βρίσκονται μέσα σε πλεούμενο. Το ταμπλό, η κεντρική κονσόλα και τα υποβραχιόνια, βρίσκονται σε κάπως υψηλή θέση και έτσι υπάρχει πολύς χώρος.

Τα υλικά του εσωτερικού δημιουργούν ξεχωριστή ατμόσφαιρα και το Dinamica με μικροΐνες, δένει απόλυτα με τις λεπτομέρειες σφενδάμου. Εντοπίζεται υλικό από πλαστικά μπουκάλια, τεχνητό δέρμα, παρόμοιας υφής με το Nappa, ενώ το υλικό της οροφής είναι από ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ. Αυτό το υψηλής ποιότητας εγχείρημα, υλοποιήθηκε από τα πεταμένα πλαστικά που ανασύρθηκαν από τις θάλασσες.

Εξελιγμένο MBUX

Κατά κάποιον τρόπο, το σύστημα πολυμέσων μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το μέρος του ταμπλό. Οι οθόνες είναι πανταχού παρούσες, όπως και το Connected Light που περιβάλλει τους επιβάτες. Οι εξαεριστήρες του κλιματισμού, τα ιδιαίτερα καλύμματα των ηχείων και άλλα πολλά, ανεβάζουν επίπεδο την κατασκευή.

Σε ένα εντελώς εξηλεκτρισμένο μέλλον

Με τα ηλεκτρικά μοτέρ στους δύο άξονες και την μπαταρία τοποθετημένη στο δάπεδο, η Vision EQS είναι ένα καλά ισορροπημένο αυτοκίνητο. Η βάση για τον καλό χειρισμό της Mercedes-Benz έρχεται μέσω της ηλεκτρικής 4κίνησης με κατανομή ροπής και της μπαταρίας που βρίσκεται ανάμεσα στους άξονες. Χάρη στην ισχύ των 350kW και τη ροπή των 760Nm άμεσα διαθέσιμη, η Vision EQS επιταχύνει έως τα 100 χ.α.ω. σε 4,5δλ.

Το αυτοκίνητο δεν είναι μόνο αποδοτικό στις επιδόσεις του, αλλά και στην αυτονομία του. Παρέχει 700 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP, με την μπαταρία των 350kW να φορτίζεται στο 80% σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Η κατασκευή του οχήματος αποτελεί μια μίξη από ατσάλι, αλουμίνιο και ανθρακόνημα, συν βιώσιμα υλικά από ανακύκλωση. Έτσι, ο σχεδιασμός ευνοείται, όπως, άλλωστε, η ισχύς, η οικονομία και η βιωσιμότητα.

Το κοκ-πιτ είναι οδηγοκεντρικό, μεταφέρεται και σε αυτό το μοντέλο η φιλοσοφία της εταιρείας δηλαδή και μπορεί να υποστηρίξει τον χειριστή με λειτουργία αυτονομίας Επιπέδου 3, όπως για παράδειγμα στον αυτοκινητόδρομο. Χάρη στην εξέλιξη των συστημάτων, το Επίπεδο μπορεί να εξελιχτεί σε πλήρως αυτόνομο στο μέλλον.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Εκπομπές CO2: 0 g/km

Αυτονομία (WLTP): Έως 700 χιλιόμετρα

Ισχύς: 350kW

Επιτάχυνση: Κάτω από 4,5δλ.

Τελική ταχύτητα: Πάνω από 200 χ.α.ω.

Ροπή: 760Nm

Χωρητικότητα μπαταρίας: 100 kWh

Ισχύς φόρτισης (DC): 350kW

Σύστημα κίνησης: 4κίνηση

Mercedes me Charge

Η εταιρεία προσβλέπει σε έναν στόλο πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων σε 20 χρόνια. Ως εκ τούτου, προσπαθεί να «μυήσει» τους πελάτες σε αυτή την αλλαγή, προσφέροντάς τους διάφορες διευκολύνσεις. Με την παραπάνω λειτουργία, η Mercedes-Benz δίνει την ευκαιρία στους κατόχους να φορτίζουν τα οχήματά τους σε πάρα πολλούς σταθμούς ανά την Ευρώπη και όπου είναι εφικτό, με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Με την ΙΟΝΙΤΥ, μια κοινοπραξία των BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company, Volkswagen Group, με τις Audi και Porsche, η Mercedes-Benz δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους σε διάφορες σημαντικές οδικές αρτηρίες της ηπείρου. Περισσότεροι από 100 σταθμοί λειτουργούν αυτή τη στιγμή και έως το 2020 θα έχουν κατασκευαστεί συνολικά 400.

Πηγή: Mercedes-Benz

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ