Audi AI:TRAIL quattro

Audi AI:TRAIL quattro

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το εκτός δρόμου όχημα του μέλλοντος.

Στη Φρανκφούρτη παρουσίασε η Audi το AI:TRAIL quattro, ένα όχημα εκτός δρόμου για το μέλλον. Πολλές τεχνολογίες, καινοτόμος σχεδιασμός και άπλετη ορατότητα από τα μεγάλα γυάλινα πάνελ είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του.

Το όχημα αποτελεί το τέταρτο μέλος της γκάμας με το ηλεκτρικό σύστημα της Audi μετά τα Aicon, AI:ME και AI:RACE και όπως προαναφέρθηκε παραπάνω, προορίζεται για εκτός δρόμου διαδρομές. Το μήκος ανέρχεται στα 4,15μ., το πλάτος στα 2,15μ., ενώ το ύψος των 1,67μ. και οι τροχοί των 22 ιντσών, φανερώνουν τις ικανότητές του. Η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 34 εκατοστά, κάτι που του επιτρέπει να διασχίσει οποιοδήποτε τερέν.

Η καμπίνα φιλοξενεί τέσσερις επιβάτες και ένα ιδιαίτερο γνώρισμα είναι η προεξοχή στο μέσο των παραθύρων που συνεχίζεται στο εμπρός και το πίσω μέρος, ενώνοντας όλο το αμάξωμα. Λόγω του συστήματος πρόωσης που είναι τοποθετημένο γύρω από τους άξονες και την μπαταρία στο δάπεδο, δεν υπάρχει ανάγκη για προβόλους.

Τα γυάλινα πάνελ από τη μεριά τους εκτείνονται προς τα κάτω, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή ορατότητα στους επιβαίνοντες, ενώ το παρμπρίζ διπλώνεται γύρω από το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, κάτι που σημαίνει πως η ορατότητα αυξάνεται. Σχεδόν όλη η οροφή, μάλιστα, από το παρμπρίζ έως την πίσω αεροτομή, επιτρέπει τη θέα. Η κάθετη μάσκα Singleframe είναι από γυαλί, ενώ οι τέσσερις κύκλοι του σήματος βρίσκονται στη συνηθισμένη θέση τους σε ένα γυάλινο οκτάγωνο.

Παρμπρίζ και θύρα χώρου φόρτωσης ανοίγουν διάπλατα, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε ανθρώπους ή αντικείμενα, τη στιγμή που στον πίσω προφυλακτήρα υπάρχει ένα άλλο διαμέρισμα για βρώμικα αντικείμενα, όπως παπούτσια, εξοπλισμός αναρρίχησης ή βρεγμένα ρούχα.

Μάτια στον ουρανό

Δεν υπάρχουν συμβατικοί προβολείς, αλλά αυτόνομες πηγές φωτός που φωτίζουν προς τα έξω και προς τα μέσα. Είναι LED και περιστρέφονται, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σαν εσωτερικός φωτισμός όσο και σαν φωτισμός διαδρομής.

Εν συνεχεία, αντί για μεσαία ή μεγάλη σκάλα, το Audi AI:TRAIL εξοπλίζεται με πέντε, τριγωνικού σχήματος ηλεκτρικά drones χωρίς έλικες. Μπορούν να προσγειωθούν σε ράγα οροφής ή στην οροφή και μπορούν να καθοδηγήσουν το αυτοκίνητο όταν ίπταται, χάρη στον φωτισμό τους.

Πηγή: Audi

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ