Νέο Jeep Cherokee

Νέο Jeep Cherokee

Το Jeep Cherokee δέχεται μία σειρά βελτιωτικών επεμβάσεων, σε εμφάνιση, εξοπλισμό και τεχνολογία, ενόψει της επικείμενης έκθεσης του Ντιτρόιτ. Οι βελτιωτικές αυτές επεμβάσεις στο κλασικό SUV της αμερικανικής εταιρείας επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στο εμπρός και στο πίσω μέρος, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στο τεχνολογικό του εξοπλισμού. Έτσι, το εμπρός μέρος προσαρμόζεται στην νέα  […]

Το Jeep Cherokee δέχεται μία σειρά βελτιωτικών επεμβάσεων, σε εμφάνιση, εξοπλισμό και τεχνολογία, ενόψει της επικείμενης έκθεσης του Ντιτρόιτ.

Οι βελτιωτικές αυτές επεμβάσεις στο κλασικό SUV της αμερικανικής εταιρείας επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στο εμπρός και στο πίσω μέρος, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στο τεχνολογικό του εξοπλισμού. Έτσι, το εμπρός μέρος προσαρμόζεται στην νέα  σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας, μια και το κλασικό μοντέλο της εταιρείας διατηρούσε μια αρκετά αυτόνομη και για πολλούς λιγότερο ελκυστική εμφάνιση.

Οι αλλαγές, οι οποίες αποκτούν ιδιαίτερη σημασία μια και έρχονται στο μέσο περίπου του κύκλου ζωής της συγκεκριμένης γενιάς Cherokee, ξεκινούν, όπως είναι φυσικό, από το εμπρός μέρος, το οποίο αποκτά μία εντελώς  νέα εμφάνιση. Τα δίπλα εμπρός φωτιστικά σώματα αποχωρούν και αφήνουν την θέση τους σε ενιαία σύνολα, τα οποία ενσωματώνουν και τα LED φώτα ημέρας. Οι προβολείς ομίχλης, στρογγυλοί και μικρής διαμέτρου, κατεβαίνουν χαμηλότερα σε ειδικά διαμορφωμένες υποδοχές στον προφυλακτήρα. Η μάσκα διατηρεί την ακμή της, ενώ τα κλασσικά επτά ανοίγματά της παρατίθενται ευδιάκριτα, ενσωματωμένα μέσα στο καπό. Το τελευταίο γίνεται πιο επίπεδο, μέχρι και τις ακμές των φτερών στο πλάι, ενώ στη μέση του διαθέτει το υπερυψωμένο επίπεδο τμήμα, χαρακτηριστικό και στα άλλα μοντέλα της εταιρείας.

Σημαντικές είναι και οι αλλαγές στο πίσω μέρος. Αυτές ξεκινούν από χαμηλά, όπου η προστατευτική πόδια του κάτω μέρους του αυτοκινήτου έχει αποκτήσει μεγαλύτερο μέγεθος και ενσωματώνει τις δύο οβάλ, πλέον, απολήξεις της εξάτμισης σε κάθε πλευρά της. Η πινακίδα έχει ανέβει στην πόρτα του χώρου των αποσκευών, όπου έχει δημιουργηθεί η αντίστοιχη εσοχή και η οποία με την σειρά της σπάει την μονοτονία του πρόσφατου παρελθόντος. Ανασχεδιασμένα είναι και τα φώτα, τα οποία ενσωματώνουν όμορφα LED γραφιστικά. Το σχήμα τους και η θέση τους ψηλά και προς την εξωτερική πλευρά του αμαξώματος συμβάλλουν στην δημιουργία μιας πιο έντονης παρουσίας.

Οι αλλαγές στο εσωτερικό παραμένουν περιορισμένες. Άλλωστε αυτό παραμένει σύγχρονο και επίκαιρο. Η πιο σημαντική αλλαγή αφορά την ενσωμάτωση της τελευταίας γενιάς του συστήματος infotainment Uconnect 4C και των αντίστοιχων λειτουργιών τις οποίες αυτό φέρει μαζί του. Σημαντικές αναμένονται και οι αλλαγές κάτω από το αμάξωμα, αν και ακόμη οι πληροφορίες παραμένουν περιορισμένες. Έτσι, θεωρείται πιθανό ότι ο 3,2 V6 κινητήρας βενζίνης θα παραχωρήσει τη θέση του στον 3,6 Pentastar, επίσης V6. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσελκύει η προοπτική της νέας υβριδικής εκδοχής με τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης, κατά πάσα πιθανότητα 2,4 λίτρων, σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα και ηλεκτρικό σύστημα 48 V. Περισσότερες και πιο ακριβείς πληροφορίες, όπως επίσης και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό αναμένεται ότι θα έχουμε σύντομα με την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, που όμως προανάφερα, θα γίνει  στην επερχόμενη έκθεση του Ντιτρόιτ.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ