Αναβάθμιση για το Volvo XC90

Αναβάθμιση για το Volvo XC90

Είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς σε σχέση με τον προκάτοχό του και το πρώτο της γκάμας XC90 με ήπια υβριδική τεχνολογία.

Σε αναβάθμιση του XC90 προχώρησε η Volvo, με το SUV να αποτελεί το πρώτο της γκάμας XC90 με ήπια υβριδική τεχνολογία, στην προκειμένη περίπτωση, έχοντας κινητήρα diesel κάτω από το καπό. Είναι 2λιτρος, 235 ίππων με μπαταρία 48v, KERS και ενσωματωμένο εναλλάκτη. Το σύστημα είναι πιο οικονομικό κατά 15% σε πραγματικές συνθήκες και παράγει λιγότερες εκπομπές NOx.

Η ενέργεια «συλλαμβάνεται» στο KERS όταν το όχημα φρενάρει ή επιβραδύνει και αποθηκεύεται ως ηλεκτρισμός στην μπαταρία. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την επιτάχυνση, αλλά και στα περιφερειακά ηλεκτρικά συστήματα του οχήματος. Αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και στις εκδόσεις με τους κινητήρες βενζίνης το 2020.

Το νέο Volvo XC90 Β5 εφοδιάζεται με αυτόματη μετάδοση, που βοηθά στην καλύτερη επιτάχυνση, ενώ χρησιμοποιεί και σύστημα brake-by-wire.

Αναβαθμισμένη μπαταρία

Το νέο T8 Twin Engine plug-in hybrid βενζίνης, χρησιμοποιεί μια μπαταρία, της οποίας η χωρητικότητα έχει αυξηθεί από τις 10,4, στις 11,8 kW. Ως εκ τούτου, αυξάνεται η ηλεκτρική του αυτονομία από τα 35 στα 46 χιλιόμετρα, ό,τι πρέπει για τις αστικές διαδρομές.

Ανασχεδιασμός

Έχει επικεντρωθεί στη λεπτομέρεια. Η γρίλια και ο εμπρός προφυλακτήρας είναι πιο χαμηλά. Ανανεωμένες είναι και οι εισαγωγές, ενώ διατίθενται νέοι τροχοί. Όλες οι εκδόσεις έρχονται με ενσωματωμένες μπάρες οροφής και διπλές απολήξεις στον βασικό εξοπλισμό. Η έκδοση R-Design έρχεται με μεταλλική απόχρωση στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των καλυμμάτων των καθρεπτών, τα πλαίσια των παραθύρων και τις μπάρες οροφής. Στην Inscription, εμφανίζεται νέα χρωμιωμένη λωρίδα κατά μήκος του πίσω προφυλακτήρα, ενώ διατίθενται νέες αποχρώσεις, όπως είναι οι Thunder Grey, Pebble Grey και Birch Light. Εντός καμπίνας, στην έκδοση R-Design, προσφέρεται ο διάκοσμος ταπετσαρίας Slate και ο πιο σκούρας απόχρωσης Charcoal.

Πλούσια επίπεδα εξοπλισμού

Στάνταρ είναι οι δύο θύρες USB και στην έκδοση Momentum, ο συνοδηγός μπορεί να ρυθμίσει το κάθισμά του. Στα μοντέλα με το μοτέρ T8 Twin, διατίθεται ειδική σακούλα για το καλώδιο φόρτισης. Από εκεί και πέρα, το σύστημα πολυμέσων Sensus διαθέτει οθόνη αφής εννέα ιντσών με φωνητικές εντολές, πλοήγηση και πρόσβαση στην πλατφόρμα υπηρεσιών Volvo On Call. Επίσης, υπάρχει το City Safety, η αυτόματη θύρα χώρου φόρτωσης, οι προβολείς LED, η κάμερα οπισθοπορείας και η είσοδος με την έναυση του κινητήρα δίχως κλειδί. Επίσης, προσφέρεται η κάρτα SIM, που παρέχει από τη μεριά της δεδομένα 100GB για 12 μήνες.

Το νέο Volvo XC90 είναι διαθέσιμο στα επίπεδα εξοπλισμού Momentum, R-Design και Inscription, με τις κινητήριες μονάδες να είναι ο νέος 235 ίππων Β5 ήπιας υβριδικής τεχνολογίας diesel, οι βενζίνης ισχύος 250 και 310 ίππων και ο βενζίνης 390 ίππων T8 Twin Engine plug-in hybrid.

Όλα τα μοντέλα εφοδιάζονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και 4κίνηση.

Πηγή: Volvo

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ