Η Nissan αποκαλύπτει το IMk EV

Η Nissan αποκαλύπτει το IMk EV

Η Nissan αποκάλυψε το IMk, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που συνδυάζει κομψό σχεδιασμό, τεχνολογίες αιχμής και την ισχυρή επιτάχυνση ενός EV, σε ένα συμπαγές αμάξωμα.

Το IMk EV παρουσίασε η Nissan. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο που έχει όμορφο σχεδιασμό, προηγμένες τεχνολογίες, με ισχυρή επιτάχυνση, όλα αυτά σε ένα συμπαγές αμάξωμα.

Εξωτερικός σχεδιασμός

Χαρακτηρίζεται από ρέουσες γραμμές. Τα προσεκτικά εφαρμοζόμενα ιαπωνικά μοτίβα προσθέτουν μια ιδιαίτερη φινέτσα. «Eμβαπτισμένο» σε ένα σχέδιο χρώματος Akagane, που αντανακλά ένα κοκκινωπό χάλκινο χρώμα, το πρωτότυπο αποτίει φόρο τιμής σε  εκείνους τους τεχνίτες που σχηματοποιούν τον χαλκό σε λειτουργικά έργα τέχνης.

Εσωτερική διακόσμηση

Η καμπίνα του  Nissan IMk είναι ένας νέος  τύπος «δωματίου», που παραπέμπει σε καφέ ή σαλόνι. Το κάθισμα είναι σε στιλ καναπέ και το ταμπλό με τις πόρτες έχουν επενδυθεί με ελαφριά υλικά, ενισχύοντας τη ζεστή ατμόσφαιρα. Τα ένθετα με χρώμα Akagane κατά μήκος του πίνακα οργάνων, στις πόρτες και το τιμόνι, προσθέτουν φωτεινότητα στο εσωτερικό.

Στο κατώτερο τμήμα της κάθε πόρτας γίνεται αντιληπτή η επένδυση με ξύλο. Το σκουρόχρωμο καφέ πάτωμα με υφασμένα νήματα από μεταλλικές ίνες ενισχύει το άνετο, χαλαρωτικό περιβάλλον. Εκτός από το κουμπί εκκίνησης και τον επιλογέα, ο λεπτός πίνακας οργάνων του IMk χαρακτηρίζεται από την απουσία φυσικών χειριστηρίων ελέγχου.

Σημαντικές πληροφορίες για την οδήγηση, όπως η ταχύτητα του οχήματος και οι οδηγίες πλοήγησης, εμφανίζονται «midair»,  μέσω μιας οθόνης χωρίς πρίσμα. Ο φωτισμός του εσωτερικού μιμείται το χρωματικό σχέδιο της οθόνης, ανάλογα με το περιεχόμενο που εμφανίζεται. Όταν χρησιμοποιείται η επιφάνεια αφής και μετακινείται, για παράδειγμα, το παράθυρο κατά την προβολή ενός χάρτη, εμφανίζεται ένα μοτίβο με τη μορφή ενός σμήνους πουλιών που πετούν.

Nissan Intelligent Driving

Το πρωτότυπο Nissan IMk αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα προς την πλήρως αυτόνομη οδήγηση.  Έρχεται με τις τελευταίες τεχνολογίες που βοηθούν τους οδηγούς σε ένα ευρύ φάσμα κυκλοφοριακών συνθηκών.

Η λειτουργία  ProPILOT Remote Park με δυνατότητα ενεργοποίησης μέσω smartphone, έρχεται σε συνδυασμό με την κράτηση χώρου στάθμευσης, όπου το όχημα μπορεί να αναζητήσει αυτόματα χώρο, όταν ο οδηγός και οι επιβάτες βγουν από το αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στο ProPILOT 2.0, συνδυάζει την οδήγηση με πλοήγηση σε αυτοκινητόδρομο, με την οδήγηση hand-off σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Nissan Intelligent Power

Η εξαιρετικά ήσυχη λειτουργία του πρωτότυπου αυτοκινήτου και το χαμηλό κέντρο βάρους,  προσφέρει στους επιβάτες του μια όμορφη εμπειρία οδήγησης. Ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει εξαιρετική επιτάχυνση και υψηλό επίπεδο απόκρισης που είναι αποτελεσματικό στη βεβαρυμμένη  κυκλοφορία, ακόμη και σε απότομες πλαγιές.

Nissan Intelligent Integration

Το IMk κρατά τους επιβαίνοντες  συνεχώς online,  με την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας. O οδηγός μπορεί να συνδέσει το αυτοκίνητο με ένα smartphone για να πιστοποιήσει την ταυτότητά του, να εφαρμόσει αυτόματα τις προσωπικές ρυθμίσεις,  όπως τη θέση του καθίσματος, τον εσωτερικό φωτισμό και τον έλεγχο του κλιματισμού, καθώς και να προγραμματίσει τη διαδρομή του.

Το όχημα μπορεί να εξισορροπήσει τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού, εκμεταλλευόμενο το σύστημα Nissan Energy Share (Vehicle-to-Home), ενώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν την τεχνολογία Nissan Invisible-to-Visible (I2V). Μέσω cloud το σύστημα παρακολουθεί το άμεσο περιβάλλον του αυτοκινήτου, αλλά και αντιλαμβάνεται  τι είναι μπροστά, ενώ δείχνει τι βρίσκεται πίσω από ένα κτίριο ή γύρω από μια γωνία.

Πηγή: Nissan

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ