Νέα BMW X1 xDrive25e

Νέα BMW X1 xDrive25e

Το BMW Group λανσάρει ένα ακόμα plug-in υβριδικό μοντέλο σε μία άκρως δημοφιλή και δυναμικά αναπτυσσόμενη κατηγορία οχημάτων.

Την X1 xDrive25e παρουσιάζει η BMW. Το αυτοκίνητο είναι υβριδικό και συνεχίζει τη στρατηγική της εταιρείας προς τη νέα σελίδα της αυτοκίνησης. Ο συνδυασμός μεταξύ κινητήρα καύσης και ηλεκτροκινητήρα, κάνει αποδοτικό το όλο σύστημα και φιλικότερο προς το περιβάλλον, ενώ η 4κίνηση υπόσχεται ένα νέο επίπεδο οδηγικής απόλαυσης.

Το plug-in υβριδικό σύστημα της νέας BMW X1 xDrive 25e αποτελείται από έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.500 κ.εκ. με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα. Το πρώτο μοτέρ έχει ισχύ 92 kW/125 hp με ροπή 220 Nm. Αυτή μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου κιβωτίου Steptronic. Όσον αφορά στον ηλεκτροκινητήρα, έχει ισχύ 70 kW/95 hp με μέγιστη ροπή 165 Nm, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μονοτάχυτου κιβωτίου. Να σημειωθεί πως η θέση του ηλεκτρικού μοτέρ πάνω από τον πίσω άξονα, συμβάλλει στην καλύτερη κατανομή φορτίου.

Η συνολική ισχύς των δύο μοτέρ ανέρχεται σε 162 kW/220 hp και η μέγιστη ροπή σε 385 Nm. Τα 100 χ.α.ω. έρχονται σε 7δλ., με την τελική να είναι τα 192.

Η τελευταία γενιά μπαταρίας ιόντων λιθίου έχει ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 9,7 kWh, που παρέχει ηλεκτρική αυτονομία έως 57 χιλιόμετρα. Μπορεί να φορτιστεί σε οικιακές πρίζες, χρησιμοποιώντας το στάνταρ καλώδιο και η διάρκεια είναι πέντε ώρες. Αν χρησιμοποιηθεί επιτοίχιος φορτιστής BMW i Wallbox, η διάρκεια μειώνεται στις 3,6 ώρες και λιγότερο. Η υποδοχή εντοπίζεται κάτω από ένα ανεξάρτητο κάλυμμα στο εμπρός αριστερό φτερό του αυτοκινήτου.

Αναφορικά με τα οδηγικά προφίλ του συστήματος κίνησης, είναι τα AUTO eDRIVE, MAX eDrive και SAVE BATTERY. Στο πρώτο, το σύστημα κίνησης διασφαλίζει βέλτιστη συνεργασία μεταξύ των δύο κινητήρων σε όλες τις οδηγικές συνθήκες. Στο δεύτερο, μεγιστοποιείται η χρήση της ηλεκτροκίνησης και το όχημα αναπτύσσει ανώτατη ταχύτητα 135 χ.α.ω., ενώ το τρίτο προορίζεται είτε για τη διατήρηση της φόρτισης της μπαταρίας, κατά τη διάρκεια της οδήγησης ή για την αύξησή της μέσω της ανάκτησης ενέργειας. Αναφορικά με τα προγράμματα οδήγησης, είναι τα Comfort, Sport και Eco Pro.

Η νέα BMW X1 xDrive25e διαθέτει ακουστική προστασία πεζών στάνταρ. Σε ταχύτητες έως τα 30 χ.α.ω. με ηλεκτροκίνηση, παραγέται ένας αναγνωρίσιμος ήχος, προειδοποιώντας τους πάντες, δίχως, όμως, να επηρεάζεται η άνεση των επιβαινόντων. Στον στάνταρ εξοπλισμό διατίθενται επίσης ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, 2ζωνικός αυτόματος κλιματισμός και βοηθητικός κλιματισμός. Η θερμοκρασία εσωτερικού μπορεί να ρυθμίζεται από απόσταση μέσω του BMW Connected και με τη χρήση ενός smartphone. Πέραν της βασικής έκδοσης, η νέα BMW X1 xDrive25e διατίθεται ως Sport Line, xLine και M Sport.

Η θέση της μπαταρίας κάτω από τα πίσω καθίσματα συνεισφέρει στους άπλετους χώρους του οχήματος. Η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης είναι 450 λίτρα, αλλά με την αναδίπλωση των – σε αναλογία 40:20:40 – πίσω καθισμάτων, αυξάνεται στα 1.470. Τέλος, διατίθεται κοτσαδόρος με ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μπίλια προαιρετικά. Το μέγιστο φορτίο τρέιλερ είναι 750 κιλά.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ