BMW M8 Gran Coupe και BMW M8 Competition Gran Coupe

BMW M8 Gran Coupe και BMW M8 Competition Gran Coupe

Τα 4θυρα μοντέλα υψηλών επιδόσεων του Γερμανού κατασκευαστή, παρουσιάζονται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες και λανσάρονται τον Απρίλιο του 2020.

Τις M8 Gran Coupe και M8 Competition Gran Coupe παρουσιάζει η BMW. Ο κινητήρας του πρώτου μοντέλου έχει ισχύ 441 kW/600 hp και μέγιστη ροπή 750Nm, ενώ του δεύτερου, 460 kW/625 hp, με ροπή 750Nm. Το μοτέρ έχει χωρητικότητα 4.400 κ.εκ. με τεχνολογία M TwinPower Turbo και είναι 8κύλινδρος διάταξης V.

Τα συστήματα ψύξης και τροφοδοσίας λαδιού είναι σχεδιασμένα για αγωνιστική χρήση, ενώ στο σύστημα εξαγωγής, οι ειδικές βαλβίδες παράγουν έναν συναρπαστικό ήχο. Το κιβώτιο είναι 8τάχυτο M Steptronic με Drivelogic, ενώ το σύστημα 4κίνησης M xDrive συνδέεται με το ενεργό M διαφορικό.

Τα πρώτα 100 χ.α.ω. έρχονται σε 3,3δλ. για τη M8 Gran Coupe και σε 3,2δλ. για τη M8 Competition Gran Coupe.

Αξίζει να τονιστεί πως ως αποκλειστικό μοντέλο λανσαρίσματος, προσφέρεται η M8 Gran Coupe First Edition.

Το μεταξόνιο είναι 200mm πιο μακρύ συγκριτικά με τις 2θυρες BMW Μ8 και μερικά βασικά χαρακτηριστικά είναι η δυναμική ρέουσα γραμμή οροφής, οι μεγάλοι αεραγωγοί, η μάσκα νεφρών BMW με διπλές μπάρες, τα βράγχια M στα πλευρικά πάνελ, η πίσω αεροτομή και η πίσω ποδιά με διαχύτη και οι διπλές απολήξεις της εξαγωγής.

Το βάρος έχει μειωθεί, η ακαμψία έχει αυξηθεί ακόμη  περισσότερο, ενώ η οροφή είναι από ανθρακόνημα. Το χαμηλό κέντρο βάρους και τα φαρδιά μετατρόχια, υποστηρίζουν τη σταθερότητα. Η ανάρτηση προδιαγραφών M διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες, το σύστημα διεύθυνσης είναι M Servotronic, ενώ το DSC (Dynamic Stability Control) διαθέτει M Dynamic Mode. Το ολοκληρωμένο σύστημα πέδησης έχει σεταριστεί και μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο στάδια, δίνοντας έμφαση στην άνεση ή τη μεγαλύτερη αμεσότητα.

Ο νέος διακόπτης Setup προσφέρει πρόσβαση στις ρυθμίσεις για κινητήρα, αποσβεστήρες, σύστημα διεύθυνσης, M xDrive και σύστημα φρένων, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει διαφορετικά σεταρίσματα μέσω διακοπτών Μ στο τιμόνι. Το Μ Mode εξατομικεύει την ενεργοποίηση των συστημάτων υποβοήθησης και τη ρύθμιση των οθονών του πίνακα οργάνων / Head-Up Display. Στην BMW M8 Competition Gran Coupe οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν μεταξύ των προφίλ Road, Sport και Track.

Ο αποκλειστικός βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει BMW Laserlight, σπορ καθίσματα M , BMW Head-Up Display ειδικό για Μ, BMW Live Cockpit Professional με σύστημα πλοήγησης και BMW Intelligent Personal Assistant, Driving Assistant και Parking Assistant.

Πηγή: ΒΜW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ