Nissan Ariya concept

Nissan Ariya concept

Το concept παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοινήτου του Τόκιο και είναι EV crossover.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο παρουσιάστηκε το Ariya Concept. Πρόκειται για ένα EV με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και χαρακτηριστικά crossover, το οποίο αποτυπώνει όλη τη φιλοσοφία της Nissan για τέτοιου είδους οχήματα. Διακρίνονται τα ευρυγώνια εμπρόσθια φτερά, οι λεπτοί προβολείς LED και η μάσκα, που ενσωματώνει ένα μοτίβο που αποκαλύπτεται όταν φωτίζεται η ηλεκτρική υπογραφή V-motion.

Οι τροχοί είναι 5άκτινοι, 21 ιντσών αλουμινίου με ειδικής κατασκευής ελαστικά, ενώ η όμορφη χαμηλή οροφή χαρίζει αεροδυναμική στο όχημα. Πίσω, η κολόνα C είναι απότομη και μια φωτεινή λεπίδα αγκαλιάζει το πλάτος του αμαξώματος. Ο φωτισμός των πίσω φτερών και το σπόιλερ, κάνουν αντιληπτή την παρουσία τους αμέσως.

Ανάλογα με την απόσταση και θέση θέασης, ο χρωματικός σχεδιασμός Suisei Blue δημιουργεί μια ματ όψη από μακριά, ενώ όταν το αυτοκίνητο το δει κάποιος από κοντά, διακρίνονται οι νιφάδες κρυστάλλων που λαμπυρίζουν.

Εσωτερικά, ο πίνακας οργάνων είναι μινιμαλιστικός, με τα χειριστήρια αφής να φωτίζονται. Τα μόνα φυσικά χειριστήρια είναι το κομβίο start, αυτό της λειτουργίας της οθόνης 12,3 ιντσών και εκείνα του κλιματισμού. Όταν το αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιείται, ο πίνακας οργάνων δεν γίνεται αντιληπτός.

Αναφορικά με τα καθίσματα, διαθέτουν ένα λεπτό πλαίσιο και διάτρητη δερμάτινη επένδυση, με ενισχυμένη την περιοχή της πλάτης και των γοφών. Μαύρο λεπτό συνθετικό δέρμα καλύπτει το ταμπλό οργάνων και τις θύρες εσωτερικά. Σατινέ ένθετα σε χρώμα χαλκού είναι τοποθετημένα στο ταμπλό, στα καθίσματα και στο τιμόνι.

Σχετικά με τα συστήματα υποβοήθησης, το Nissan Ariya concept εφοδιάζεται με το ProPILOT 2.0. Λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης και είναι σχεδιασμένο για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, δίχως ο οδηγός να έχει τα χέρια του στο τιμόνι. Όταν είναι ενεργοποιημένο, ο εσωτερικός φωτισμός αλλάζει χρώμα.

Οι κινητήρες είναι τοποθετημένοι εμπρός και πίσω. Η επιτάχυνση είναι άμεση, η πρόσφυση αυτή που πρέπει σε όλες τις συνθήκες και χάρη στο σύστημα κατανομής της ροπής ATTESA E-TS του Nissan GT-R, αλλά και του έξυπνου συστήματος 4X4 του Nissan Patrol, επιτυγχάνεται άριστη αυτόματη διαχείριση της ισχύος και της πέδησης του EV.

Το αυτοκίνητο προσφέρει επίσης τη λειτουργία Πλοήγηση από Πόρτα σε Πόρτα (Door to Door Navigation). Ο οδηγός επιλέγει μια τοποθεσία στο smartphone του και αν αυτός είναι προσβάσιμος με τα πόδια, μεταφέρει την υπόλοιπη διαδρομή στο smartphone του οδηγού. Το αυτοκίνητο καλωσορίζει με έναν χαρακτηριστικό φωτισμό τον οδηγό, που μπορεί να το ανοίξει δίχως κλειδί. Πολλά ρυθμίζονται πριν καν εισέλθει στην καμπίνα, όπως η θέση του καθίσματος και η θερμοκρασία του κλιματισμού, ενώ ο Εικονικός Προσωπικός Βοηθός μπορεί να τον βοηθήσει στην αναζήτηση πληροφοριών και στον εντοπισμό θέσης στάθμευσης.

Όταν έρθει η ώρα να φορτιστεί, το Ariya Concept χρησιμοποιεί τη γρήγορη φόρτιση CHAdeMO και αν το σενάριο της διαδρομής περιλαμβάνει την παραλαβή φίλων κατά μήκος της πορείας, μια ενσωματωμένη λειτουργία συνομιλίας μέσω βίντεο  μπορεί να βοηθήσει τον οδηγό στις σχετικές συνεννοήσεις. Το ProPILOT Remote Park βοηθά τους οδηγούς να σταθμεύσουν αυτόματα, ενώ η τεχνολογία Firmware Over The Air (FOTA) παρέχει συνεχείς ενημερώσεις για το σύστημα πλοήγησης, το user interface και τα χαρακτηριστικά οδήγησης.

Τέλος, όταν είναι σταθμευμένο στο γραφείο ή στο σπίτι, το Ariya Concept υποστηρίζει την τεχνολογία Nissan Energy. Η εν λόγω τεχνολογία καθιστά δυνατή τη σύνδεση με ενεργειακά συστήματα για τη φόρτιση της μπαταρίας του EV, την παροχή ενέργειας σε σπίτια και επιχειρήσεις, ακόμα και την πώληση ενέργειας πίσω στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Πηγή: Nissan

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ