Toyota e-Palette Tokyo 2020 Version

Toyota e-Palette Tokyo 2020 Version

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει έως και 20 ειδικά σχεδιασμένα οχήματα e-Palette "Tokyo 2020 Version".

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει έως και 20 ειδικά σχεδιασμένα οχήματα e-Palette «Tokyo 2020 Version» για την υποστήριξη της κινητικότητας των αθλητών στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, όπου θα παρέχει αυτοματοποιημένη μεταφορά στα ολυμπιακά και παραολυμπιακά χωριά για τους αθλητές και το σχετικό προσωπικό. Τα ηλεκτροκίνητα, αυτοματοποιημένα οχήματα έχουν προσαρμοστεί ειδικά για χρήση κατά τη διάρκεια των Αγώνων και βασίζονται εν μέρει σε ανατροφοδότηση από τους αθλητές σχετικά με τις ανάγκες κινητικότητάς τους σε προηγούμενους Ολυμπιακούς.

Το e-Palette «Tokyo 2020 Version» έχει προσαρμοστεί για να καλύψει τις ανάγκες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών χωριών, με μεγάλες πόρτες και ηλεκτρικές ράμπες που επιτρέπουν στις ομάδες αθλητών, συμπεριλαμβανομένων των Παραολυμπιακών, να επιβιβάζονται γρήγορα και εύκολα. Το όχημα θα ελέγχεται από ένα αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης ικανό να λειτουργεί έως και 20 χ.α.ω. στο επίπεδο SAE 4, υποστηριζόμενο από χειριστή ασφαλείας επί του οχήματος.

Το e-Palette θα αποκαλυφθεί και θα παρουσιαστεί στο περίπτερο της Toyota κατά τη διάρκεια του 2019 Tokyo Motor Show, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά μερικά στοιχεία του e-Palette

-Σχεδιασμένο με συμμετρία εμπρός / πίσω, διακριτικό σχήμα κύβου και τροχούς στις τέσσερις γωνίες, το όχημα προσφέρει ένα απλό και άνετο εσωτερικό χώρο.

-Αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση της Toyota στην παροχή «κινητικότητας για όλους», περιλαμβάνει κιγκλιδώματα και καθίσματα που είναι εύχρηστα ανεξάρτητα από το ύψος. Το όχημα διαθέτει επίσης δάπεδο, διακοσμητικά, καθίσματα και άλλα εξαρτήματα με χρωματικές αντιθέσεις που βοηθούν τους ανθρώπους με αχρωματοψία.

-Ενεργοποίηση γρήγορης και εύκολης εισόδου / εξόδου για τους επιβάτες.

-Το e-Palette είναι εξοπλισμένο με μεγάλες συρόμενες πόρτες, χαμηλά δάπεδα, ηλεκτρικές ράμπες και σύστημα ελέγχου άφιξης για χρήση όταν προσεγγίζουν προορισμούς που επιτρέπουν στους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων των αναπηρικών καρεκλών, να εισέλθουν και να βγουν γρήγορα και εύκολα.

-Με το μακρύ μεταξόνιο και το επίπεδο πάτωμα, το όχημα μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις επιβάτες σε αναπηρικά αμαξίδια μαζί με επιπλέον επιβάτες σε μια στιγμή.

-Αυτοματοποιημένη οδήγηση χαμηλής ταχύτητας με έμφαση στην ασφάλεια.

-Το e-Palette είναι εξοπλισμένο με ένα ειδικά σχεδιασμένο αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης που περιλαμβάνει υλικό ελέγχου, λογισμικό και προηγμένους αισθητήρες, όπως κάμερες και LiDAR. Σε συνδυασμό με την τρισδιάστατη χαρτογράφηση υψηλής ανάλυσης και το σύστημα διαχείρισης της λειτουργίας, το e-Palette θα πραγματοποιήσει αυτοματοποιημένη οδήγηση χαμηλής ταχύτητας σε επίπεδο 4 του SAE.

-Για την υποστήριξη της ασφαλούς λειτουργίας, το e-Palette διαθέτει εξωτερική διασύνδεση ανθρώπου-μηχανής που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους γύρω από το όχημα, συμπεριλαμβανομένων των πεζών, κατά την αυτόματη οδήγηση. Τόσο οι εμπρόσθιοι όσο και οι πίσω φανοί στο όχημα μιμούνται επαφή με τα μάτια για να ενημερώσουν τους πεζούς για τις ενέργειες του οχήματος.

-Το αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης παρακολουθεί διαρκώς τα εμπόδια σε ένα οπτικό πεδίο 360 μοιρών γύρω από το όχημα και λειτουργεί με κατάλληλη ταχύτητα και σύμφωνα με το περιβάλλον. Ως προληπτικό μέτρο, ένας χειριστής ασφαλείας επί του οχήματος θα παρακολουθεί επίσης την κίνηση του οχήματος και θα είναι προετοιμασμένος να πάρει τον έλεγχο εάν είναι απαραίτητο.

Πηγή: Toyota

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ