Δύο νέα μοντέλα από τη Lamborghini

Δύο νέα μοντέλα από τη Lamborghini

Το ντεμπούτο της Lamborghini Squadra Corse και της Urus ST-X έγινε στην πίστα της Χερέθ στην Ισπανία.

Δύο νέα μοντέλα παρουσίασε η Lamborghini. Το πρώτο αφορά τη Lamborghini Squadra Corse που θα ντεμπουτάρει το 2020 και το δεύτερο την Urus ST-X.

Το αυτοκίνητο της Squadra Corse προορίζεται για χρήση σε πίστα, αλλά όχι αγωνιστική. Θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων, έχοντας αεροδυναμικά και μηχανικά τμήματα που θα παίρνουν το καλύτερο από τον 6,5 λίτρων ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, που αποδίδει 830 ίππους. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με μια μεγάλη πίσω πτέρυγα, εισαγωγή στην οροφή και αγωνιστικό καπό με δίδυμες εισαγωγές.

Το εμπρός μέρος είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και δένει με την υπόλοιπη ανθρακονημάτινη μονοκόκ κατασκευή, προκειμένου να τηρηθούν τα όρια ασφαλείας. Στο τμήμα του κινητήρα έχει τοποθετηθεί ατσάλινος κλωβός, που βοηθά στην ακαμψία. Το 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο Xtrac, βοηθά κι αυτό από τη μεριά του, καθώς οι σύνδεσμοι της ανάρτησης συνδέονται με αυτό. Το διαφορικό είναι μπλοκέ, ευνοώντας τη δυναμική οδήγηση.

Από την άλλη, η Urus ST-X μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο εντός όσο και εκτός πίστας και εφοδιάζεται με έναν twin-turbo V8 κινητήρα. Εμπρός υπάρχει καπό από ανθρακόνημα με επιπρόσθετους αεραγωγούς, ενώ πίσω εντοπίζεται ανθρακονημάτινη πτέρυγα και αγωνιστικές απολήξεις.

Το αμάξωμα είναι απόχρωσης Verde Mantis, τυπικής της Lamborghini Squadra Corse, με κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ η καμπίνα ενισχύεται με σωληνωτό κλωβό, αγωνιστικά καθίσματα και σύστημα πυρόσβεσης. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει το 2020 στο Μισάνο, όταν οι νικητές των τεσσάρων κλάσεων του Lamborghini Super Trofeo θα έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν αστέρες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πηγή: Lamborghini

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ