Η Aston Martin αποκάλυψε το DBX

Η Aston Martin αποκάλυψε το DBX

Η βρετανική φίρμα προχώρησε στην αποκάλυψη του πρώτου SUV της ιστορίας της.

Το πρώτο SUV της ιστορίας της παρουσίασε η Aston Martin. Ονομάζεται DBX και δημιουργήθηκε από λευκό χαρτί και πάνω σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα. Χρησιμοποιώντας συγκολλημένο αλουμίνιο, που προσφέρει ελαφρότητα και ακαμψία, το όχημα ζυγίζει 2.245 κιλά.

Η αερανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη και τριών σταδίων και συνδυάζεται με τις 48v ηλεκτρικές αντιστρεπτικές ράβδους ή πιο σωστά με το σύστημα αυτών, συν τους ηλεκτρονικά προσαρμοζόμενους αποσβεστήρες κραδασμών, παρέχοντας στο SUV πολλές δυνατότητες. Με τη ρύθμιση της ανάρτησης κατά 45mm στην ανύψωση και 50mm στο χαμήλωμα, το όχημα μπορεί να οδηγηθεί σε πολλά τερέν.

Ο κινητήρας αποτελεί μια νέα έκδοση του 4λιτρου, twin-turbo V8 που εφοδιάζει τις DB11 και Vantage και αποδίδει 550 ίππους με 700Nm ροπή. Το σύστημα της εξάτμισης είναι ενεργό, παράγοντας τον όμορφο ήχο του μοτέρ, που με τη σειρά του επιταχύνει το όχημα έως τα 100 χ.α.ω. σε 4,5δλ., με τελική τα 290.

Το κιβώτιο είναι 9τάχυτο αυτόματο και συνδέεται με την 4κίνηση ενεργών διαφορικών, με ενεργό κεντρικό και ένα ηλεκτρονικό οπίσθιο περιορισμένης ολίσθησης. Έτσι, επιτρέπεται η κατανομή της ροπής κατάλληλα και σωστά.

Το αυτοκίνητο είναι 5θέσιο και η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης ανέρχεται στα 632 λίτρα, με την αναλογία αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων να είναι στο 40:20:40. Το εσωτερικό είναι πολυτελές και εργονομικό, αλλά και άνετο, καθώς υπάρχει πολύς χώρος για τα κεφάλια και τα πόδια των επιβατών, με την κρυστάλλινη πανοραμική οροφή να επιτρέπει στο φως να εισέρχεται στην καμπίνα, που έτσι φαίνεται μεγαλύτερη.

Τα καθίσματα είναι δερμάτινα, ενώ εντοπίζονται υλικά, όπως Alcantara, μέταλλο, γυαλί και ξύλο. Η κεντρική κονσόλα διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους και φιλοξενεί την 10,25 ιντσών οθόνη TFT , με αυτή του πίνακα οργάνων να είναι 12,3 TFT. Το Apple CarPlay έρχεται στάνταρ, όπως η κάμερα 360 μοιρών και ο εσωτερικός φωτισμός των 64 αποχρώσεων, δύο ζωνών.

Εξωτερικά δεσπόζει το λογότυπο DB στη γρίλια, οι γλυπτές πλευρικές επιφάνειες και το πίσω μέρος, που εμπνέεται από τη Vantage. Οι κολόνες Β ολοκληρώνονται με κρύσταλλο, παρέχοντας πολυτέλεια.

Εμπρός, τα φώτα ημέρας έχουν αεροδυναμικό εξάρτημα που κατευθύνουν τον αέρα μέσω των τροχών στα πλευρά, βοηθώντας στη μείωση της οπισθέλκουσας, ψύχοντας παράλληλα τα φρένα. Όσον αφορά στον αέρα στην οροφή, περνά από αυτή, κατευθύνεται στην πίσω πτέρυγα, πάνω από το πίσω παρμπρίζ, βελτιώνοντας έτσι τον τομέα της αεροδυναμικής.

Αξίζει να τονιστεί πως τα πρώτα 500 αυτοκίνητα που θα παραδοθούν, θα έχουν το αποκλειστικό 1913 Package. Θα υπάρχει έμβλημα στα φτερά, πλάκες στα μαρσπιέ και ειδική πλακέτα αυτού του αριθμού. Επιπροσθέτως, κάθε κάτοχος από τους 500 πρώτους, θα παραλάβει ένα εγχειρίδιο υπογεγραμμένο από τον CEO της Aston Martin, Άντι Πάλμερ και τον CCO, Μάρεκ Ράιχμαν.

Πηγή: Aston Martin

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ