Πλήγμα στην παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα

Ο κοροναϊός έχει επιπτώσεις και στην αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα, με πολλές εταιρείες να αναστέλλουν την παραγωγή αυτοκινήτων.


Πλήγμα στην παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα | to10.gr

Η Ford και η Renault δήλωσαν ότι θα επανεκκινήσουν την παραγωγή στα εργοστάσια της Κίνας μετά από εκτεταμένα διαλείμματα που προκλήθηκαν από τις διακοπές της κινεζικής Πρωτοχρονιάς αλλά και από την εξάπλωση του κοροναϊού. Η Renault θα επανεκκινήσει την παραγωγή των αυτοκινήτων στο εργοστάσιο που λειτουργεί με την Dongfeng Group στο Wuhan, δήλωσε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Να υπενθυμίσουμε πως η πόλη Wuhan αποτελεί την πόλη που εκδηλώθηκε ο κοροναϊός. Η Ford δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να επανεκκινήσει την παραγωγή στις 10 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Κίνα με τον εταίρο της Chongqing Changan Automobile. Η επαναλειτουργία των εργοστασίων των Ford και Renault θα πραγματοποιηθεί οκτώ ημέρες μετά το τέλος των αργιών της σεληνιακής Πρωτοχρονιάς στην Κίνα.

«Υπάρχει ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων»

Η Toyota από την άλλη μεριά ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσιά της στην Κίνα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου. Η κινεζική κυβέρνηση επιδιώκοντας να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού παρέτεινε τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.

Την ίδια στιγμή στελέχη της Skoda ανέβαλαν επαγγελματικό ταξίδι στην Κίνα για αόριστο χρονικό διάστημα, ενώ το τσεχικό Υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους πολίτες της να ταξιδεύουν προς την Κίνα μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο