Ολυμπιακός : Η τελευταία «άσκηση»

Ολυμπιακός : Η τελευταία «άσκηση»

Δώδεκα μέρες ως τον τελικό. Και έπειτα άλλες δέκα ως το «Μολινό». Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει τον χρόνο σύμμαχο;

Ρεαλιστικά: ένα πρόβλημα. Η Γουλβς πατά πάνω στην «3-4-3» διάταξη που επιστράτευσε με επιτυχία χθες βράδυ στο Φάληρο (και) ο Αμπέλ. Και οι Λύκοι του Νούνο προφανώς τα κάνουν όλα πολύ καλύτερα στο χορτάρι, από την υποχρεωτική αγωνιστική version του ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε πολύ, από την πίεση ψηλά. Και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ξέρουν καλά-καλά οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να απαντήσουν τι φταίει. Το κουρασμένο σώμα που «αδρανοποιεί» και το μυαλό, ή το κουρασμένο μυαλό που δίνει λάθος εντολές στα πόδια.

Αγωνιστικά στους Ερυθρόλευκους έλειψε πολύ ο καλός Μπα και η συμμετοχή του στο build up. Οι καλές τοποθετήσεις του, ο τρόπος που η παρουσία του βάζει σε λειτουργία τον αριστερό διάδρομο. Με τον Σισέ οι επιλογές στην πρώτη πάσα ήταν… μισές. Όμως ο καλός Μπα έχει να εμφανιστεί καμιά 15αριά μέρες τώρα. Την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό ήταν σκιά του εαυτού του. Όχι ο μόνος. Οι περισσότεροι.

Είναι η κούραση μιας ομάδας που βρίσκεται στον δρόμο από την 20η Ιουνίου 2019 όταν και ξεκίνησε την προετοιμασία της; Είναι τα 55 επίσημα ματς. Είναι τα «απόνερα» της προσέγγισης της μίνι-προετοιμασίας του Μάη που έγινε σε νερά αχαρτογράφητα σε ολόκληρη την Ευρώπη; Είναι η χαλάρωση από την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου; Είναι όλα μαζί. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Το καλεντάρι απαιτεί λύσεις, όχι… διαπιστώσεις.

Υπάρχουν μπροστά δύο ανοιχτές υποθέσεις. Ο τελικός κυπέλλου (26/7) και η Γουλβς (6/8). Το θέμα είναι πως μπορείς εκεί να εμφανιστείς όπως πρέπει. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με έναν σωρό τρόπους ή με τον απλούστερο: Την υπόδειξη της παράβασης στο 90΄+1΄. «Μου έγινε καθαρό πέναλτι» είπε ο Χασάν για το τράβηγμα του Βαρέλα. Ας του εξηγήσει όμως και εκείνου κάποιος ότι στα μέρη μας υπάρχει μια ΚΕΔ που κάνει ότι της καπνίσει.

Μπορεί όμως αυτή η συγκεκριμένη ήττα, και το «σπάσιμο» του αήττητου να αποδειχθεί ευεργετικό για τους Πειραιώτες. Αρκεί το τεχνικό τιμ να εκμεταλλευθεί τα πραγματικά δεδομένα: Αυτές τις 12 μέρες ως τον τελικό με την ΑΕΚ. Και τις δέκα ημέρες που ακολουθούν μετά ως το «Μολινό».

Ο ΠΑΟΚ στο Φάληρο είχε Μιχαηλίδη, Τζόλη, Μιχάι. Ταλαντούχα παιδιά που πήραν την ευκαιρία «υποχρεωτικά» ελλείψει άλλων επιλογών. Ο Παναθηναϊκός με το μισό πραγματικό του ρόστερ ήδη… αλλού παίζει με τον Αλεξανδρόπουλο, τον Θεοχάρη, τον Σερπέζη, τον Ζαγαρίτη. Η ΑΕΚ εμφάνισε έστω για λίγο τον Μαχαίρα και τον Χριστόπουλο. Καιρός είναι ο Ολυμπιακός να ανοίξει τις πόρτες του Ρέντη και να μας δείξει και εκείνος τον Σουρλή, τον Τζολάκη, τον Ξενιτίδη κλπ.

Να δώσει ευκαιρία εντεκάδας στον Ραντζέλοβιτς, στον Μπρούνο, τον Λοβέρα. Nα βάλουν πλάτη ο Τόρο και ο Αβραάμ. Να ανοίξει ο κύκλος του rotation. Για να μπορεί η γίνει πράξη το αυτονόητο της διαχείρισης. Και βέβαια για να βρεθεί το «αντίδοτο» σε αυτό το 3-4-3. Διότι με τρεις κεντρικούς αμυντικούς εμφάνισε ο Καρέρα την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ. Με τρεις στόπερ κατέβηκε στο Φάληρο και ο Σίμος με τον ΟΦΗ. Με άλλους τόσους και ο Δώνης στο ΟΑΚΑ. Σύμπτωση… επαναλαμβανομένη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ