Το ξέραμε, ο Ολυμπιακός είναι ο στόχος…

Το ξέραμε, ο Ολυμπιακός είναι ο στόχος…

 Ο τελικός του κυπέλλου έγινε από την αρχή ζήτημα επίδειξης δύναμης από την πλευρά εκείνων που κινούν τα νήματα στην ΕΠΟ προς τον Ολυμπιακό.

Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει. Η ΕΠΟ δεν ήθελε να ζυμώσει. Είχε από την αρχή στόχο να κάνει επίδειξη δύναμης στον Ολυμπιακό.  Να του δείξει πως είναι άλλο πράγμα το τι μπορείς να καταφέρεις μέσα στο γήπεδο κι άλλο το τι μπορούν να σου κάνουν έξω από αυτό.

Και η αλήθεια είναι πως η ΕΠΟ πέτυχε αυτό που ήθελε. Να αναστατώσει το πρόγραμμα του ολυμπιακού. Της ομάδας που το παλεύει ακόμα στα γήπεδα της Ευρώπης. Το χτύπημα είναι στο μαλακό υπογάστριο του Ολυμπιακού που κάνει αγωνιστικό προγραμματισμό για το κρίσιμο ματς με την Γουλβς.

Η ΕΠΟ μετέτρεψε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας σε πολιορκητικό κριό για να βγάλει τους ερυθρόλευκους έξω από τα αγωνιστικά νερά τους. Βλέποντας κανείς πώς έχουν εξελιχτεί τα πράγματα αναρωτιέται γιατί να μην γινόταν ο τελικός στην υπό κατασκευή «Αγιά Σοφιά», εφόσον εκεί είχε στρωθεί το γρασίδι.

Στον Ολυμπιακό έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν προτείνοντας να γίνει το ματς στο ΟΑΚΑ. Ηταν μια πρόταση που μπορούσε να απλοποιήσει τα πράγματα εφόσον όλοι ήθελαν να απλοποιηθούν. Δεν ήθελαν όμως. Η ΕΠΟ δεν ήθελε γιατί της είπαν από την αρχή να μην θέλει.

Το ζήτημα του τελικού του κυπέλλου έγινε από την αρχή ζήτημα επίδειξης δύναμης από την πλευρά εκείνων που κινούν τα νήματα στην ΕΠΟ προς τον Ολυμπιακό. Η απόφαση για αναβολή του τελικού εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

Λογικά θα έπρεπε να γράψω πως εκθέτει την ΕΠΟ, αλλά ο βρεγμένος την βροχή δεν τη φοβάται. Το έγγραφο που έστειλε η Αστυνομία αναφέρει πως δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφαλή διεξαγωγή του ματς στα τρία γήπεδα της Αθήνας. Δεν λέει τίποτα για το ΟΑΚΑ που ήταν εκτός επιλογών επειδή θεωρείται έδρα της ΑΕΚ.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός προτείνει να γίνει εκεί το παιχνίδι τα δεδομένα αλλάζουν. Αντί η ΕΠΟ να επικοινωνήσει με την Αστυνομία και να ζητήσει τη γνώμη της για το ΟΑΚΑ παίρνει στο άψε σβήσε την απόφαση για αναβολή. Στέλνει δηλαδή αδιάβαστους τους χορηγούς, αλλά και το συνδρομητικό κανάλι που είχε κάνει τον προγραμματισμό του.

Η παρατήρηση αυτή έχει να κάνει με τις διαρροές ότι τάχα στην περίπτωση του ΟΑΚΑ θα χρειαζόταν να γίνουν νέες συμφωνίες με τους διαφημιζόμενους. Μα τα θέμα ποτέ δεν ήταν αυτό. Το θέμα ήταν πάντα να στριμωχτεί ο Ολυμπιακός στα σχοινιά.

Οσο για την Ριζούπολη η περιγραφή της Αστυνομίας πείθει για την ακαταλληλότητά του. Αφήνω κατά μέρος τα λοστάρια που βρέθηκαν κρυμμένα στον περιβάλλοντα χώρο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στο Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Προφανώς ήταν εκεί για να χρησιμοποιηθούν όταν θα άρχιζαν οι εργασίες περίφραξης του νέου γηπέδου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ